Υλικά - 1 κούπα λάδι
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 ½ καρύδι κοπανισμένο
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες νερό
- ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλα τριμμένα
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
- 3 κουταλιές τσαγιού μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουταλάκι τσαγιού σόδα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
| |
Εκτέλεση - Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλα, το τριμένο καρύδι και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε και το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός ελαφρά σφιχτός.
- Μέσα στο κονιάκ ανακατεύουμε τη σόδα και το ρίχνουμε στο χυλό.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας και το ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12654 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |