Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι γιουβέτσι Νο.02 (με μελιτζάνες)
Μοσχαράκι γιουβέτσι Νο.02 (με μελιτζάνες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Δευτέρα, 30/11/09

Είναι ένα πεντανόστιμο Κυριακάτικο φαγάκι που με την προσθήκη της μελιτζάνας - γίνεται ακόμα πιο νόστιμο! Αν το αφήσετε να κρυώσει και να απορροφήσει τα υγρά του - μπορείτε να το σερβίρετε και σε κομμάτια! Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και σε ατομικά πήλινα!

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 500 γραμ.κριθαράκι χοντρό
  • 3 μελιτζάνες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένο
  • 3-4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ενώ ήδη έχουμε βάλει τις φέτες της μελιτζάνας στο φούρνο να ψηθούν - αλειμμένες με λίγο λαδάκι.
  • Ρίχνουμε και το κρέας στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε.
  • Έπειτα ρίχνουμε και την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον ζωμό, το ξυλαράκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι.
  • Βράζουμε το μοσχαράκι μέχρι να μαλακώσει.
  • Όταν είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του και το κριθαράκι για 5 μόνο λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.
  • Σε ένα ταψί λαδωμένο ελαφρά - το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και από πάνω στρώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας - έτσι ώστε να καλύφθεί όλο το ταψί.
  • Στη συνέχεια με μια κουτάλα βάζουμε και το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας, δηλαδή το κριθαράκι και το κρέας με τόσο ζουμάκι όσο να μαλακώσει το κριθαράκι μας και να ροδοκοκκινήσει στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 C για 20'.

5 λεπτά πριν βγάλουμε το γιουβέτσι μας από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7208
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )