Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο
Κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από evi20   
Δευτέρα, 30/11/09

Ένα πεντανόστιμο κέικ, το οποίο παρασκευάζεται και με οποιαδήποτε γεύση μαρμελάδας. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι με την μαρμελάδα βερίκοκο γίνεται γευστικότατο....

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 1/4 φλιτζάνιού ζάχαρη ή 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • μισό φλυτζάνι χλιαρό γάλα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιες του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα και το αλεύρι, το οποίο έχουμε προηγουμένως ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και της βανίλιες.Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα αλειμμένη με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Τέλος, καλύπτουμε την επιφάνειά του με την μαρμελάδα βερίκοκο σε όση ποσότητα θέλουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18670
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 01-12-2009 21:48
 
Εύη πολύ ωραίο κέικ που έχω καιρό να το φτιάξω και μου το θύμισες. :)  
Εγώ προσθέτω στη ζύμη και μιά κούπα ψιλοκομμένο, αποξηραμένο βερύκοκο αφού το αλευρώσω πρώτα και κάνω και μιά παραλλαγή με μαρμελάδα πορτοκάλι στην οποία προσθέτω ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη και αλείφω με μαρμελάδα πορτοκάλι.  
Κι αυτό πολύ μυρωδάτο.
 
Faye
2. 02-12-2009 23:31
 
Πολύ ωραίο τα κέικ σου και μυρωδάτο.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/07/11 )