Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Χριστουγεννιάτικα Γερμανικά μπισκοτάκια Νο.02 (με νούγκατ)
Χριστουγεννιάτικα Γερμανικά μπισκοτάκια Νο.02 (με νούγκατ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τετάρτη, 02/12/09
41740bignougattaler_400_01
Υλικά
  • 200γρ. Βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 75γρ. Ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 250γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν
  • 150γρ. Φουντούκια αλεσμένα
  • 125γρ. Νουγκατ
  • Κουβερτούρα
Εκτέλεση
  • Ανακατέβουμε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί κι έπειτα δουλεύουμε λίγο με το χέρι.
  • Απλώνουμε την ζύμη και κάνουμε σχέδια.
  • Το κάθε σχέδιο πρέπει να έχει το ίδιο του για να μπορείτε να τα σκεπάσετε. 
18357bignougattaler_400
  • Λιώνουμε το νούγκατ.
  • Αφού κρυώσουν τα μπισκοτάκια παίρνουμε ένα και το αλείφουμε με νούγκατ, παίρνουμε το ίδιο του και το σκεπάζουμε.
  • Το αφήνουμε να στεγνώσει και βουτάμε το μισό στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει.
17551bignougattaler_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 11965
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 03-12-2009 17:23
 
νουγκατ ειναι η μερεντα? 
Καλα αυτα πρεπει να ειναι εξαιρετικα!!!!
 
margarita79
2. 03-12-2009 17:32
 
μαργαρίτα στην Γερμανία που τα έφτιαχνα το νούγκατ το αγόραζα σε μπάρα σαν σοκολάτα...δεν ξέρω αν υπάρχει κι εδώ...χμμμμμμμμμμμμ...μπορείς όμως να βάλεις και μερέντα....ή να λιώσεις σοκολάτα πραλίνα!
 
sardelaki
3. 03-12-2009 18:30
 
ΝΟΎΓΚΑΤ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΦΟΥΝΤΟΎΚΙ, ΚΑΙ ΠΡΑΛΛΙΝΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΑΜΎΓΔΑΛΟ.
 
pastaflora
4. 03-12-2009 19:01
 
pastaflora δεν είναι το γλυκό νουγκατ...όπως έγραψα παραπάνω στην γερμανία το αγόραζα σε μπάρα σαν την σοκολάτα...το λιώνεις και το χρησιμοποιείς. Πάρτε σοκολάτα πραλίνα...ή μερέντα...
 
sardelaki
5. 03-12-2009 19:16
 
Ενταξει και με μια σοκολατα σερανο :p θα γινουν σουπερ!!Τελεια!!!
 
margarita79
6. 03-12-2009 19:38
 
έτσι μπράβο...φαντασία θέλει 8)
 
sardelaki
7. 04-12-2009 09:58
 
Αυτά τα μπισκοτάκια είναι υπερπαραγωγή θα τα φτιάξω μάλλον αύριο και θα σου πω εντυπώσεις μα είμαι σίγουρη ότι είναι τέλεια η συνταγή σου..μπράβο!!! :p
 
marylou
8. 04-12-2009 14:15
 
Marylou που είπες ότι μένεις; 
Υπέροχα sardelaki ό,τι καλύτερο! Μαργαρίτα πες μου με τι τα πέτυχες τελικώς. Ευχαριστώ πολύ
 
Nena
9. 04-12-2009 22:11
 
Εχω μεινει αφωνη τα συγχαρητηρια μου υπεροχα μπισκοτα
 
anna9
10. 06-12-2009 18:45
 
Λοιπόν κορίτσια τα έφτιαξας εχθές το βράδυ με νουτέλα και έγινα ...τέλεια, δοκίμασε και ο κουμπάρος μου που είναι Γερμανός και του άρεσαν πολύ, να τα φτιάξετε είναι οι αναλογίες πολύ σωστές.
 
marylou
11. 08-12-2009 10:31
 
Γεια σας κι από μένα... έκανα εγγραφή στο site μόνο και μόνο για να σχολιάσω τη συνταγή :) 
Τα έφτιαξα εχθές το βράδυ και έγιναν τέλεια! Τα πιο πετυχημένα μπισκότα που έχω φτιάξει ποτέ. 
Τα δοκίμασα και με αμύγδαλο αντί για φουντούκι και έγιναν πεντανόστιμα. Σε κάποια παρέλειψα και τη σοκολάτα για να μην τα επιβαρύνω με θερμίδες. 
Τα έψησα στους 180 για 25 λεπτά ακριβώς.  
Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα!
 
dafnidafni
12. 08-12-2009 19:12
 
τέλεια κορίτσια...χαίρομαι πολύ που σας πέτυχε η συνταγή...θα σας βάλω κι άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γερμανικά μπισκοτάκια :) 362
 
sardelaki
13. 11-12-2009 23:44
 
Τέλεια τα μπισκοτάκια σαρδελάκι, τα έφτιαξα σήμερα κι έγιναν καταπληκτικά. Μόνο που δεν αναφέρεις πόση ώρα τα ψήνουμε και σε πόσους βαθμούς κι έτσι βασίστηκα στην πληροφορία της dafnidafni παραπάνω κι έγιναν πολύ νοστιμα. Η κόρη μου ξετρελάθηκε :zzz
 
mariaZ
14. 14-12-2009 12:43
 
dafnidafni πολύ καλά τα έψησες...έτσι τα ψήνω κι εγώ! Χίλια συγγνώμη κορίτσια που ξέχασα να το γράψω!
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 03/12/09 )