Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λαζάνια με ρικότα και σπανάκι
Λαζάνια με ρικότα και σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 02/12/09
lazania_400
Υλικά (για πυρέξ 20x28)
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κ. Σπανάκι πλυμένο , καθαρισμένο και χονδροκομμένο
  • 200γρ. τυρί ρικότα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 6 κούπες τομάτα περασμένη από τον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας περίπου 1-1 ½ κούπα
.jpg_400_17
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας. Σε λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 10’-15’, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.

__400_13Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και αχνίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του. Περίπου 15’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τη ρικότα και τα αυγά. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
 1.jpg
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και πάμε να στήσουμε τα λαζάνια. Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάτο του πυρέξ και απλώνουμε ένα στρώμα σάλτσας.
2_400_01

Καλύπτουμε με τα λαζάνια και από πάνω απλώνουμε λίγο από το μείγμα του σπανακιού.

3_400

Σκεπάζουμε με σάλτσας τν οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

4_400
Τελευταία στρώση θα πρέπει να έχουμε λαζάνια καλυμένα με σάλτσα τομάτας. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
5_400_01

Ψήνουμε στο φούρνο για 30’, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’ ακόμη.

Αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα πριν το σερβίρουμε για να μη διαλύσει. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο που το δοκιμάσαμε, το βρήκαμε εξ’ ίσου νόστιμο.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11188
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 04-12-2009 08:30
 
Παρα πολυ ωραιο φαγητο!!!Και πολυ πρωτοτυπο με σπανακι!Μπραβο φλο!
 
margarita79
2. 04-12-2009 11:18
 
Τελειο Φλωρίτσα, μπράβο μπράβο μπράβο (Πότε προλαβαίνεις? ? ) :eek :eek
 
mariaZ
3. 05-12-2009 13:43
 
Αχ γιατί δεν την έβαζες λίγο νωρίτερα , αυτή τη βδομάδα έκανα λαζάνια με κιμά.Αυτή μου αρέσει πιο πολύ γιατί συνέχεια με κιμά τα κάνω . Μόλις ξανακάνω θα είναι με σπανάκι
 
voula
4. 05-12-2009 16:07
 
Φλώρα - τρελό φαγητό. Μπαίνει στα αγαπημένα ΤΩΡΑ! :zzz
 
linmak88
5. 05-12-2009 17:48
 
:zzz :zzz Σας ευχαριστώ κορίτσια!  
Μαράκι, τα λαζάνια τα φάγαμε κι 1 μήνα πριν :roll :roll ...ούτε που θυμάμαι.. :p Ό,τι καινούριο μαγειρεύω και μας αρέσει ώστε να σας το παρουσιάσω, το βάζω στο αρχείο και όποτε βρω λίγο χρόνο, το ανεβάζω. Να σκεφτείς έχω ακόμη συνταγές που δεν έχω ανεβάσει από το καλοκαίρι :upset :upset  
Βουλάκι, περιμένω εντυπώσεις :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )