Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Σου Νο.04 σοκολάτας (τα γιορτινά!)
Σου Νο.04 σοκολάτας (τα γιορτινά!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 03/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Σου Νο.04 σοκολάτας (τα γιορτινά!)
Σελίδα 2
pc030091_400
Εντυπωσιακά, δροσερά και γιορτινά!
Yλικά

Για τα σου (45 τεμάχια)

  • 1 φλιτζανι νερο
  • 1/2 φλιτζανι βιταμ
  • 1 1/2 φλιτζανι αλευρι
  • 4 αυγα
  • 1 κ.γ μπεικιν
  • 1/2 κ.γ ζαχαρη
  • 1/4 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιώτης σοκολάτα

Για την επικάλυψη

  • 220ml κρεμα γαλακτος 
  • 200γρ.κουβερτουρα
  • Ροδια ή ξηρους καρπους για διακοσμηση
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο να βρασει μαζί με το βιταμ το αλατι και τη ζαχαρη.
  • Μολις αρχιζει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια και απο εδω και περα σβηνουμε το μάτι.
  • Ριχνουμε μεσα το αλευρι με το μπεικιν ανακατευοντας με ξυλινη σπατουλα μεχρι το μειγμα να γινει μια μπαλα.
  • Αφηνουμε να κρυωσει για 5 λεπτα και ριχνουμε μεσα τα αυγα χτυπημενα.
  • Σε αυτο το σημειο πρεπει να ανακατευετε συνεχως και δυνατα με το συρμα ωστε να εχετε μια λεια κρεμα(μπορειτε αυτη τη διαδικασια να την κανετε και με μιξερ χειρος).
pc010072_400pc020078_400pc020079_400
  • Σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα σε αρκετη αποσταση η μια κουταλια απο την αλλη για να μην κολλησουν οταν φουσκωσουν (για μικρα σουδακια βαζετε κουταλακι του γλυκου, για μεγαλα κουταλια της σουπας. Αυτα που βλεπετε ειναι με κουταλακι μικρο)
pc020082_400pc020085_400pc030088_400
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη για 5 λεπτα στους 220 βαθμους και στη συνεχεια χαμηλωνουμε στους 160 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
  • Οταν κρυωσουν καλα τα ανοιγουμε με μαχαιρακι και τα γεμιζουμε με κορνε με την κρεμα ζαχαροπλαστικης .
  • Τα Σουδακια μας για να ειναι επιτυχημενα πρεπει μεσα να ειναι κουφια και εξωτερικα φουσκωτα και ροδισμενα.
  • Για τη σως σοκολατας ζεσταινουμε την κρεμα μεχρι το σημειο βρασμου και πριν παρει βραση τη ριχνουμε μεσα σε μπωλ οπου εχουμε την κουβερτουρα σε κομματια.
  • Αφηνουμε για 5 λεπτα και μετα με σπατουλα ανακατευουμε μεχρι να ενσωματωθει ολη η σοκολατα στην κρεμα. Περιχύνουμε τα σουδακια και σκορπαμε απο πανω ροδια ή ξηρους καρπους

Tips:

  • Τα ιδια σουδακια μπορειτε να κανετε και με αλμυρα γεμισματα.
  • Αν δε θελετε να τα γεμισετε την ιδια μερα μπορειτε μολις κρυωσουν να τα διατηρησετε στο ψυγειο σε πλαστικη σακουλα ή στην καταψυξη χωρις ομως να πλακωθουν με κατι αλλο.
  • Αν τελικα πασπαλισετε με ροδι καλο ειναι να τα βαλετε τελευταια στιγμη για να ειναι φρεσκο το φρουτο.
pc030098_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 12148
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 04-12-2009 19:41
 
Αυτό ήταν! Επεσα ξερή!! :upset Υπερπαραγωγή!! Μπράβο!
 
vago
2. 04-12-2009 19:47
 
Τώρα που έχω φωτος για step-by-step σου θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε Μαργαρίτα μου :eek :eek
 
mariaZ
3. 04-12-2009 19:58
 
Μαρακι ακριβως ετσι μου γιονονται και τα αλλα,απλα αυτη η συνταγουλα λογω του μπεικιν ειναι αδυνατον να αποτυχει!! :grin  
Ξερω οτι τα σου αρεσουν σε ολους αλλα τα φοβουνται επειδη θελουν τα μυστικα τους. 
Περιμενω εντυπωσεις.
 
margarita79
4. 05-12-2009 12:36
 
Μαργαρίτα αυτό είναι πια το αποκορύφωμα ΤΕΛΕΙΑ :upset :upset :eek :eek θα τα δοκιμάσω και θα σου πω αν μου πέτυχαν. :zzz
 
marylou
5. 05-12-2009 17:53
 
Έτσι μπράβο...η συνταγή που περίμενα ;) 
Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά τα σοκολατένια σου...θα τα φτιάξω οπωσδήποτε 8) 8) Να σημειώσω πως η όλη σύνθεση της φωτογραφίας μου αρέσει τρελά :zzz :zzz :zzz  
Ευχαριστούμε Μαργαρίτα!!
 
Flora
6. 06-12-2009 00:06
 
Πανέμορφα Μαργαρίτα, τι άλλο να σου πω :) Και τα σου πολύ ωραία φουσκωμένα και πολύ αφράτα φαίνονται. :zzz  
Τέλεια γλυκάκια!!!!!!! ;)
 
Faye
7. 06-12-2009 02:43
 
Ευχαριστω Πολυ!Εγιναν αναρπαστα!Να τα δοκιμάσετε!!
 
margarita79
8. 06-12-2009 16:30
 
Πολύ ωραία Μαργαρίτα το σουδάκια σου. Τώρα που έχουμε όλα τα στάδια θα τα δοκιμάσω. Και το ρόδι τι ωραία που δένει? Πολύ γιορτινό, ωραία ιδέα
 
voula
9. 25-02-2010 14:35
 
οντως πολυ ωραια η συνταγη αλλα εχω μια ερωτηση για τα σουδακια.καθε φορα που τα κανω δεν φουσκωνουν κ απλωνονται.τι κανω λαθος; :cry
 
elen0083
10. 25-02-2010 14:55
 
Εχεις κανει αυτα τα συγκεκριμενα και δε σου φουσκωσαν?Διοτι το θεωρω απιθανο μιας και η συνταγη εχει μεσα και μπεικιν.Δες τις φωτο για να καταλαβεις πως εγιναν και ακολουθησε ακριβως τις οδηγιες ψησιματος.. 
Καλη επιτυχία!
 
margarita79
11. 02-03-2010 14:18
 
ευχαριστω πολυ που απαντησες.θα ξαναδοκιμασω κ θα σου πω!!
 
elen0083
12. 14-12-2010 12:25
 
oταν θελεις να τα κανεις με αλμυρα υλικα μαργαριτα μου,πως τα κανεις;
 
ELENA3
13. 14-12-2010 12:38
 
Εχω δωσει αλμυρά σουδάκια(η ζυμη ειναι ακριβως η ιδια) 
πχ. 
Σουδάκια με ροκφόρ 
Αν κοιταξεις στο τελος της συνταγης αυτης κατω απο τα σχολια θα δεις εναν πινακα που γραφει ''σχετικες συνταγες''.Μπορεις να δεις εκει ολα τα σουδακια που έχουμε.
 
margarita79
14. 17-01-2011 18:23
 
σε ευχαριστω πολυ!σημερα θα κανω δυο συνταγες σου.αυτη κ τα τρουφακια σου!γιορταζει ο μπαμπας μου αυριο κ θελω να του τα προσφερω...
 
elena3
15. 19-01-2011 11:23
 
τελεια γινανε μαργαριτουλα μου....σε ευχαριστω!!!!!!!!
 
ELENA3


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός