Σελίδα 2 από 2 Εντυπωσιακά, δροσερά και γιορτινά! Yλικά Για τα σου (45 τεμάχια)
- 1 φλιτζανι νερο
- 1/2 φλιτζανι βιταμ
- 1 1/2 φλιτζανι αλευρι
- 4 αυγα
- 1 κ.γ μπεικιν
- 1/2 κ.γ ζαχαρη
- 1/4 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση - 1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιώτης σοκολάτα
Για την επικάλυψη - 220ml κρεμα γαλακτος
- 200γρ.κουβερτουρα
- Ροδια ή ξηρους καρπους για διακοσμηση
Εκτέλεση - Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο να βρασει μαζί με το βιταμ το αλατι και τη ζαχαρη.
- Μολις αρχιζει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια και απο εδω και περα σβηνουμε το μάτι.
- Ριχνουμε μεσα το αλευρι με το μπεικιν ανακατευοντας με ξυλινη σπατουλα μεχρι το μειγμα να γινει μια μπαλα.
- Αφηνουμε να κρυωσει για 5 λεπτα και ριχνουμε μεσα τα αυγα χτυπημενα.
- Σε αυτο το σημειο πρεπει να ανακατευετε συνεχως και δυνατα με το συρμα ωστε να εχετε μια λεια κρεμα(μπορειτε αυτη τη διαδικασια να την κανετε και με μιξερ χειρος).
- Σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα σε αρκετη αποσταση η μια κουταλια απο την αλλη για να μην κολλησουν οταν φουσκωσουν (για μικρα σουδακια βαζετε κουταλακι του γλυκου, για μεγαλα κουταλια της σουπας. Αυτα που βλεπετε ειναι με κουταλακι μικρο)
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη για 5 λεπτα στους 220 βαθμους και στη συνεχεια χαμηλωνουμε στους 160 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
- Οταν κρυωσουν καλα τα ανοιγουμε με μαχαιρακι και τα γεμιζουμε με κορνε με την κρεμα ζαχαροπλαστικης .
- Τα Σουδακια μας για να ειναι επιτυχημενα πρεπει μεσα να ειναι κουφια και εξωτερικα φουσκωτα και ροδισμενα.
- Για τη σως σοκολατας ζεσταινουμε την κρεμα μεχρι το σημειο βρασμου και πριν παρει βραση τη ριχνουμε μεσα σε μπωλ οπου εχουμε την κουβερτουρα σε κομματια.
- Αφηνουμε για 5 λεπτα και μετα με σπατουλα ανακατευουμε μεχρι να ενσωματωθει ολη η σοκολατα στην κρεμα. Περιχύνουμε τα σουδακια και σκορπαμε απο πανω ροδια ή ξηρους καρπους
Tips: - Τα ιδια σουδακια μπορειτε να κανετε και με αλμυρα γεμισματα.
- Αν δε θελετε να τα γεμισετε την ιδια μερα μπορειτε μολις κρυωσουν να τα διατηρησετε στο ψυγειο σε πλαστικη σακουλα ή στην καταψυξη χωρις ομως να πλακωθουν με κατι αλλο.
- Αν τελικα πασπαλισετε με ροδι καλο ειναι να τα βαλετε τελευταια στιγμη για να ειναι φρεσκο το φρουτο.
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 14889 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|