Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Σου Νο.04 σοκολάτας (τα γιορτινά!)
Σου Νο.04 σοκολάτας (τα γιορτινά!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 03/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Σου Νο.04 σοκολάτας (τα γιορτινά!)
Σελίδα 2
pc030091_400
Εντυπωσιακά, δροσερά και γιορτινά!
Yλικά

Για τα σου (45 τεμάχια)

  • 1 φλιτζανι νερο
  • 1/2 φλιτζανι βιταμ
  • 1 1/2 φλιτζανι αλευρι
  • 4 αυγα
  • 1 κ.γ μπεικιν
  • 1/2 κ.γ ζαχαρη
  • 1/4 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιώτης σοκολάτα

Για την επικάλυψη

  • 220ml κρεμα γαλακτος 
  • 200γρ.κουβερτουρα
  • Ροδια ή ξηρους καρπους για διακοσμηση
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο να βρασει μαζί με το βιταμ το αλατι και τη ζαχαρη.
  • Μολις αρχιζει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια και απο εδω και περα σβηνουμε το μάτι.
  • Ριχνουμε μεσα το αλευρι με το μπεικιν ανακατευοντας με ξυλινη σπατουλα μεχρι το μειγμα να γινει μια μπαλα.
  • Αφηνουμε να κρυωσει για 5 λεπτα και ριχνουμε μεσα τα αυγα χτυπημενα.
  • Σε αυτο το σημειο πρεπει να ανακατευετε συνεχως και δυνατα με το συρμα ωστε να εχετε μια λεια κρεμα(μπορειτε αυτη τη διαδικασια να την κανετε και με μιξερ χειρος).
pc010072_400pc020078_400pc020079_400
  • Σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα σε αρκετη αποσταση η μια κουταλια απο την αλλη για να μην κολλησουν οταν φουσκωσουν (για μικρα σουδακια βαζετε κουταλακι του γλυκου, για μεγαλα κουταλια της σουπας. Αυτα που βλεπετε ειναι με κουταλακι μικρο)
pc020082_400pc020085_400pc030088_400
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη για 5 λεπτα στους 220 βαθμους και στη συνεχεια χαμηλωνουμε στους 160 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
  • Οταν κρυωσουν καλα τα ανοιγουμε με μαχαιρακι και τα γεμιζουμε με κορνε με την κρεμα ζαχαροπλαστικης .
  • Τα Σουδακια μας για να ειναι επιτυχημενα πρεπει μεσα να ειναι κουφια και εξωτερικα φουσκωτα και ροδισμενα.
  • Για τη σως σοκολατας ζεσταινουμε την κρεμα μεχρι το σημειο βρασμου και πριν παρει βραση τη ριχνουμε μεσα σε μπωλ οπου εχουμε την κουβερτουρα σε κομματια.
  • Αφηνουμε για 5 λεπτα και μετα με σπατουλα ανακατευουμε μεχρι να ενσωματωθει ολη η σοκολατα στην κρεμα. Περιχύνουμε τα σουδακια και σκορπαμε απο πανω ροδια ή ξηρους καρπους

Tips:

  • Τα ιδια σουδακια μπορειτε να κανετε και με αλμυρα γεμισματα.
  • Αν δε θελετε να τα γεμισετε την ιδια μερα μπορειτε μολις κρυωσουν να τα διατηρησετε στο ψυγειο σε πλαστικη σακουλα ή στην καταψυξη χωρις ομως να πλακωθουν με κατι αλλο.
  • Αν τελικα πασπαλισετε με ροδι καλο ειναι να τα βαλετε τελευταια στιγμη για να ειναι φρεσκο το φρουτο.
pc030098_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 14889
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
16. 19-01-2011 13:45
 
Μπραβο!Να χαιρεσαι τον μπαμπακα σου!!Πολυ χαιρομαι που σου αρεσαν!
 
margarita79
17. 01-12-2011 18:51
 
Αχ Μαργαρίτα! Θα με καταστρέψεις!
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/05/10 )