Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυρόπιτα Νο.12 (αβράκωτη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Πέμπτη, 03/12/09
dsc00236_400

 Η συνταγή είναι από τα Επτάνησα και την ονόμασαν "αβράκωτη" γιατί δεν περιέχει φύλλο.

Υλικά:
  • 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη κομματιασμένη
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ. σαλάμι αέρος  {(προαιρετικά)(εγώ έβαλα μπέικον)}
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120γρ. αλεύρι που  φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το βούτυρο σε μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, τα τυριά, το γιαούρτι και το σαλάμι, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.  (Εάν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, αν είναι σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο γιαούρτι).
  • Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. 
  • Για να γίνει νόστιμη η πίτα, πρέπει να είναι λεπτή. Για να κάνει τραγανή κρούστα, λίγο πριν την ψήσουμε, σκορπίζουμε  στην επιφάνειά της λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 10928
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-12-2009 19:40
 
Ωραία κι έυκολη πιτούλα!!
 
Marinaki
2. 06-12-2009 16:31
 
Ωραία πίτα και πολύ εμφανίσιμη. Μπράβο!!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )