Τις φάγαμε την Παρασκευή σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο και προσπάθησα να τις κάνω. Νομίζω πως πλησίασα αρκετά χωρίς να είναι οι ίδιες. Αυτές ήταν μάλλον τυποποιημένες.
Υλικά :
- 5 μέτριες πατάτες
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα σκόνη
- 1 κουταλιά πάπρικα πικάντικη
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη σος - 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά κέτσαπ
Εκτέλεση : Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα (αφού τις πλύνουμε και τις τρίψουμε καλά) με αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν , πρέπει να είναι βρασμένες αλλά όχι παραβρασμένες. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια όπως είναι με τη φλούδα. Σ΄ ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά (εγώ έβαλα πάπρικα γλυκιά για να φάνε και τα μικρά μου) και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε αρκετό λάδι εγώ έβαλα μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο και αφήνουμε να κάψει καλά. Αλευρώνουμε καλά τις πατάτες και αφού τινάξουμε να φύγει η περίσσια του αλευριού βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να ψηθούν καλά από τη μια μεριά και γυρνάμε ροδίσουν και από την άλλη. Βγάζουμε και βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά της σος και σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα πάπρικα και αλάτι. Επίσης συνοδεύουν εξαιρετικά ψητά κρέατα, ψάρια ή οτιδήποτε άλλο Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 12476 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |