Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλα νανάκια, γεμιστά κι εορταστικά.
Κοτόπουλα νανάκια, γεμιστά κι εορταστικά. Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Faye   
Δευτέρα, 07/12/09

Μία εορταστική συνταγή που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων, αν αυτή δε μας αρέσει αλλά και ένα ωραίο πιάτο για τραπέζι με λίγα άτομα.

Φυσικά γίνεται και με κοτόπουλο μεγάλο , όμως τα μικρά είναι πιό εντυπωσιακά στην εμφάνιση.

Υλικά
  • 6 - 8 κοτόπουλα νανάκια
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι
  • 5 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο 
  • 20 κάστανα ψιλοκομμένα
  • 20 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι νερού ζωμό λαχανικών
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα 
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι - πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού λευκό κρασί 
  • ρίγανη μπόλικη
  • αλάτι - πιπέρι

Σάλτσα για άλειμμα κατά το ψήσιμο

  • 2 κουταλιές μέλι
  • 6 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κοτοπουλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι.
  • Μόλις γυαλίσει το κρεμμυδάκι προσθέτουμε τα βερύκοκα, το κουκουνάρι, τα κάστανα όλα ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι.
  • Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη  και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  • Βγάζουμε τα νανάκια από το ψυγείο, τα γεμίζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι και τα ράβουμε.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί μας, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε στο ταψί 2 φλυτζάνια λευκό κρασί ώστε τα κοτοπουλάκια μας να ψηθούν στον ατμό του.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι τα κοτοπουλάκια μας να ψηθούν καλά και να αποκτήσουν μιά χρυσαφένια κρούστα.
Όση ώρα ψήνονται ετοιμάζουμε μιά σάλτσα από μέλι, βούτυρο, μουστάρδα και τα αλείφουμε κατά διαστήματα, για μεγαλύτερη νοστιμιά.

 Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και ψιλοκομμένα συκωτάκια κοτόπουλου αν το επιθυμούμε

 Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6556
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 07-12-2009 14:07
 
Σίγουρα θα χρησιμοποιήσω συκωτάκια γιατί τα λατρεύω. Τέλειο Φαίη :eek
 
mariaZ
2. 07-12-2009 16:25
 
Φαίη μου εντυπωσιακότατη η συνταγή σου-θα τη δοκιμάσω σίγουρα τώρα στις γιορτές! :zzz
 
linmak88
3. 07-12-2009 19:26
 
Πολύ ωραία ακούγεται για μας που δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα τις γαλοπούλες! :)
 
iwanna
4. 07-12-2009 19:51
 
Πολυ ωραιο Φαιη!εγω για να ειμαι ειλικρινης αυτα τα κοτοπουλα νανακια δεν τα αγοραζω διοτι δε ξερω..μου εχει κατσει καπως.. τι σοι ειναι?.. 
Μαλλον πρεπει να αναθεωρησω διοτι βλεπω πολλες γνωστες να τα αγοραζουν.
 
margarita79
5. 08-12-2009 13:26
 
Κορίτσια νομίζω θα σας αρέσει και είναι και μιά εναλακτική της γαλοπούλας. 
Μαράκι, συκωτάκια μπορείς να βάλεις, εγώ τα αποφεύγω γιατί δε βρίσκω φρέσκα και τα κατεψυγμένα δεν τα πολυπροτιμώ. 
Μαργαρίτα, όπως το κοτόπουλο είναι δεν έχουν διαφορά στη γεύση και είναι αφράτα.Μην τα φοβάσαι. Βέβαια μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή και με μεγάλο κοτόπουλο , είναι και πιό εύκολο, απλά τα μικρά είναι πιό εμφανίσιμα και ειδικά αν έχεις να κάνεις και τραπέζι και θες κάτι ατομικό είναι πολύ όμορφα και λιγότερο συνηθισμένα. Κι εγώ δεν τα κάνω συχνά αλλά αν θέλω κάτι διαφορετικό τα προτιμώ. 
Ιωάννα, μπορείς να φτιάξεις και κοτοπουλάκι με τη γέμιση της γαλοπούλας που έχω δώσει εγώ και η Μαργαρίτα, βέβαια σε μικρότερη ποσότητα. Μιά χαρά θα σου βγει. ;)  
 
Επίσης γίνονται και πολύ ωραία ως εξείς:τα πασπαλίζουμε μέσα έξω με αλάτι πιπέρι ρίγανη, βάζουμε στη κοιλίτσα πορτοκαλόφλουδα και τα βάζουμε στο ταψί. Προσέτουμε μιά μπύρα και τα ψήνουμε. Κατά το ψήσιμο τα αλαέφουμε με σάλτσα από μέλι, μουστάρδα, βούτυρο.
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός