Η σαλάτα αυτή είναι πολύ νόστιμη και πολύχρωμη, ότι πρέπει για εορταστικό τραπέζι, πρέπει όμως για να σας πετύχει τα λαχανικά να είναι πολύ ψιλοκομμένα ή τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Υλικά - 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 300 γραμ. μπλε λάχανο ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 5 - 6 κλωναράκια σέλινο
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στο ειδικό εργαλείο
- 1 φλυτζ. τσαγιού καλό ξύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Σε μπωλ βάζουμε το άσπρο λάχανο, το μπλε λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, το σκόρδο, το σέλινο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε αλατάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι και 1 φλυτζάνι του καφέ νερό και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
- Πιέζουμε τη σαλάτα να κάτσει, σκεπάζουμε το μπώλ με μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί 6 - 8 ώρες στο ψυγείο.
- Τη βγάζουμε, τη βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώσει καλά και την τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
- Την περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά, στολίζουμε με φυλλαράκια σέλινο, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 13547 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |