Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελιτζάνακι τουρσί Νo.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Δευτέρα, 07/12/09
002_400_01
Υλικά
  • 2-3 κιλά μελιτζάνες αργίτικες μικρές(για τουρσί)
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 2 ματσάκια μαϊντανό
  • 2 ματσάκια σέλινο
  • Ξίδι και άρμη
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε στη μέση κάθετα. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματίζουμε τις μελιτζάνες. Τις βγάζουμε στο σουρωτήρι και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπόλ κόβουμε σε λεπτές φέτες τα σκόρδα και προσθέτουμε και το μαϊντανό χοντροκομμένο. Παίρνουμε μία-μία τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το σκόρδο και το μαϊντανό και μετά δένουμε με ένα κλωναράκι σέλινο και τοποθετούμε σε μια γυάλα. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν όλες οι μελιτζάνες

Γεμίζουμε την γυάλα με άρμη κατά τα 3/4 και το υπόλοιπο ξίδι, σκεπάζουμε καλά και μετά από 12-15 μέρες μπορούμε να φάμε. Όταν θα βγάζουμε για να φάμε αν είναι πολύ αρμυρό μπορούμε να το βάλουμε για λίγη ώρα σε ένα μπολάκι με νερό μετά στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι..

Τρώγεται ευχάριστα όλο το χειμώνα με τα όσπρια μας και είναι και καλός μεζές για το τσιπουράκι μας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4660
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 08-12-2009 10:43
 
Iwanna φαίνεται τέλειο το τουρσί, πολύ ωραίο μεζεδάκι για ουζάκι...μπράβο σου.
 
marylou
2. 08-12-2009 12:24
 
Πραγματικά τέλειο. Εφτιαχνε η μαμά μου τις φλάσκες έτσι και μου άρεσε να τους ακούω να τρώνε το κρατσανιστό σέλινο. Μου έχουν λείψει. Με την ευκαιρία της συνταγής σου θα το φτιάξω οσο το δυνατόν γρηγορότερα :upset
 
mariaZ
3. 08-12-2009 13:01
 
Ιωάννα πολύ βραία η συνταγή σου :) Έχω όμως ερωτησούλες (σιγά που δε θα είχα :p
- Το ζεμάτισμα για πόση ώρα το κάνεις; Πρέπει να μαλακώσουν οι μελιτζάνες; 
-Την άλμη σε ποιά αναλογία τη φτιάχνεις για να είναι όπως πρέι και να διατηρηθούν;
 
Faye
4. 08-12-2009 16:33
 
Faye oι μελιτζάνες δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ γιατί με την άλμη θα και την άλμη την υπολογίζω με το μάτι και δεν ξέρω να στην περιγράψω με αναλογίες.Δεν ξέρω αν σε βοήθησα! :?
 
iwanna
5. 08-12-2009 18:04
 
Ααα δεν εχω ξαναδει..ετσι μπορουμε να εχουμε μελιτζανιτσες συνεχεια!Πολυ ωραιο. Ευχαριστουμε!
 
margarita79
6. 08-12-2009 19:41
 
Ιωάννα αν και δεν τρώμε τουρσί για λόγους υγείας , με τι το ανταλλάσσεις ένα βαζάκι;; 
Κι αν έχεις μικρά μικρά μελιτζανάκια αφού ξέρεις ότι έχω βάλει χέρι στα λαχανικά φέρε λίγα.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )