Υλικά
- 2-3 κιλά μελιτζάνες αργίτικες μικρές(για τουρσί)
- 2 κεφάλια σκόρδο
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- 2 ματσάκια σέλινο
- Ξίδι και άρμη
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε στη μέση κάθετα. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματίζουμε τις μελιτζάνες. Τις βγάζουμε στο σουρωτήρι και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπόλ κόβουμε σε λεπτές φέτες τα σκόρδα και προσθέτουμε και το μαϊντανό χοντροκομμένο. Παίρνουμε μία-μία τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το σκόρδο και το μαϊντανό και μετά δένουμε με ένα κλωναράκι σέλινο και τοποθετούμε σε μια γυάλα. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν όλες οι μελιτζάνες Γεμίζουμε την γυάλα με άρμη κατά τα 3/4 και το υπόλοιπο ξίδι, σκεπάζουμε καλά και μετά από 12-15 μέρες μπορούμε να φάμε. Όταν θα βγάζουμε για να φάμε αν είναι πολύ αρμυρό μπορούμε να το βάλουμε για λίγη ώρα σε ένα μπολάκι με νερό μετά στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.. Τρώγεται ευχάριστα όλο το χειμώνα με τα όσπρια μας και είναι και καλός μεζές για το τσιπουράκι μας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6572 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |