Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Τσιπούρες πικάντικες με κεφαλοτύρι της Λίνας
Τσιπούρες πικάντικες με κεφαλοτύρι της Λίνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Δευτέρα, 07/12/09
Είναι ένα φαγητό από τα πιο αγαπημένα μας και σας το συστήνω  α ν ε π ι φ ύ λ α κ τ α !!!!!
Υλικά :
  • 4 τσιπούρες ή άλλα παρόμοια ψάρια (λαβράκια, χιόνες κ.ά)
  • 1 ½  κιλό πατάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις στρώνουμε στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις πιπεριές. Προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Πασπαλίζουμε με το μισό αυτό μείγμα τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και αλατοπιπερώσει.
  • Γεμίζουμε τη κοιλιά των ψαριών με λίγο από το μίγμα και το υπόλοιπο το πασπαλίζουμε πάνω από τα ψάρια.
  • Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
  • Σκεπάζουμε ελαφρά τα ψάρια με κομματάκια αλουμινόχαρτο για να μην καούν, ρίχνουμε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 200 ο C μέχρι να πιει τα υγρά του και να ψηθούν οι πατατούλες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4923
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 08-12-2009 21:26
 
ΛΙΝΑΚΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ
 
nitsa2009
2. 08-12-2009 22:11
 
Μου αρέσει που γεμίζω την κοιλια με το μείγμα και θα το δοκιμάσω. Μπράβο Λίνα ;)
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )