Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λικέρ κυδώνι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Τρίτη, 08/12/09
dsc00270_400
Υλικά:
  • 1 κιλό κυδώνια
  • Κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5-6 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Βάζουμε τον πολτό σε ένα γυάλινο δοχείο, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να μείνει, σε δροσερό μέρος δύο 24ωρα.
  • Μετά τον περνάμε από πολύ λεπτή σίτα ή τουλπάνι στίβοντάς τον καλά να βγει όλος ο χυμός του. Μετράμε το χυμό και προσθέτουμε ίση ποσότητα πολύ καλού κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Μεταφέρουμε το παρασκεύασμα σε πολύ καθαρό γυάλινο μπουκάλι, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Το αφήνουμε να μείνει, καλά κλεισμένο, σε σκιερό και δροσερό μέρος για δύο μήνες. Μετά το φιλτράρουμε και το διατηρούμε καλά κλεισμένο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 11680
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 10-12-2009 18:15
 
Το λικερακι σου θα ειναι τελειο!Εχω και αδυναμια στα κυδωνια η δε φωτο σου καταπληκτικη!!
 
margarita79
2. 10-12-2009 21:52
 
Εξαιρετική η συνταγή σου θα δοκιμαστεί σύντομα!!
 
xanthibax
3. 11-12-2009 17:21
 
Πολύ ωραίο το λικέρ σου αλλά και η φωτογραφία σου είναι πολύ ωραία.
 
voula
4. 12-12-2009 20:14
 
Ευχαριστώ παιδιά. Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός