Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μάτια αγγέλων (Engelsaugen) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 08/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Μάτια αγγέλων (Engelsaugen)
Σελίδα 2
engelsaug_400

Άλλη μία συνταγή με γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!

Υλικά:
  • 240γρ. Αλεύρι
  • 150γρ. Βούτηρο
  • 2 κρόκους αυγού
  • 70γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. Γλυκού βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • Και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι. Βάζουμε την ζύμη για μία με δύο ώρες στο ψυγείο.
  • Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη μας.
engelsaugen1_400
  • Πάρτε μία ξύλινη κουτάλα, βουτάτε την σε αλεύρι και κάντε τρύπες στην μέσα από κάθε μπαλάκι (προσοχή να μην τρυπήσει μέχρι την κάτω πλευρά). 
  • Παίρνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και βάζουμε στις τρύπες.
engelsauge_400
  • Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200βαθμούς και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, αλλά τα παρακολουθούμε για να μην πάρουν πολύ χρώμα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (46) | Εμφανίσεις: 18462
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
16. 11-12-2010 13:53
 
Επίσης όταν φτιάχνουμε το σχήμα τους δεν τα πατάμε καθόλου; τα αφήνουμε ΄να είναι μπαλάκια κι απλώνουν κατά το ψήσιμο...;! 
 
Ευχαριστώ
 
patata
17. 17-12-2010 11:11
 
αυτή είναι και δική μου απορία... αν μπορεί να μας απαντήσει κάποιος που τα έχει φτιάξει;;;
 
katerina
18. 17-12-2010 15:30
 
καλησπερα σε ολους!! 
ειμαι πολυ φρεσκια στην παρεα σας, γραφτηκα μολις πριν. Αφορμη σταθηκε αυτη η υπεροχη συνταγη απο sardelaki :)Την εφτιαξα το πρωι και ειναι πραγματικα ευκολη, μοσχοβολησε ολο το σπιτι, τα υλικα της ειναι απλα, σουπερ, ειδικα για μενα που η ζαχαροπλαστικη δεν ειναι και το καλυτερο μου...Αυτο που εχω να πω ειναι οτι το σχημα που πρεπει να δωσετε ειναι αυτο του ματιου, δηλαδη ολοστρογγυλο και μικρο γιατι στο ψησιμο απλωνει το "ματι του αγγελου" και θα ξεχειλισει η γεμιση. Επισης θελει μια μικρη και βαθια τρυπουλα οπως ακριβως στη φωτο που εχει δωσει η φιλη sardelaki. Δηλωνω λοιπον fan της παρεας σας και σας ευχαριστω που βαλατε τη ζαχαροπολαστικη στη ζωη μου.
 
mal
19. 29-12-2010 02:17
 
Κατ' αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και σε όλες, και πολλές ευχαριστίες που με "μυήσατε" στον κόσμο της μαγειρικο-ζαχαροπλαστικής. 
Στο προκείμενο τώρα: Τα εφτιαξα πέρσι τέτοιες μέρες [παράλειψη που δεν αναφέρθηκα τότε] και πήρα τα καλύτερα σχόλια [φυσικά διαφήμισα το site...]. Έχω όμως μια απορία: πώς όταν ρίχνουμε την άχνη δεν καλύπτεται η μαρμελάδα (βλ. φωτό]. Αναγκάζομαι και καλύπτω σε καθένα την μαρμελάδα πριν αχνίσω. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας; Ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια!
 
beginner
20. 15-12-2011 01:00
 
καλημερα!!! το βουτυρο πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου η μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και soft???
 
vickaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/12/09 )