Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ Πατατούλες φούρνου, διαφορετικές και μυρωδάτες που συνοδεύουν τέλεια τα ψητά μας αλλά είναι κι από μόνες τους ένα πλήρες γεύμα. Υλικά - 1 1/2 κιλό πατάτες
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- σαφράν
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες, τις πλένουμε τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό.
- Σ ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σαφράν και το αφήνουμε να βγάλει το χρώμα και το άρωμά του.
- Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί του φούρνου και τις περιχύνουμε με το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε προσθέσει και διαλύσει καλά το μέλι μας.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σκορπάμε πάνω το βούτυρο σε κομματάκια.
- Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μία ώρα στο φούρνο.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου μισή ώρα ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού. Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 12535 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |