Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Πατάτες φούρνου Νο.05 (αρωματισμένες με σαφράν και πορτοκάλι)
Πατάτες φούρνου Νο.05 (αρωματισμένες με σαφράν και πορτοκάλι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τετάρτη, 09/12/09
 img_0665_400
Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ

Πατατούλες φούρνου, διαφορετικές και μυρωδάτες που συνοδεύουν τέλεια τα ψητά μας αλλά είναι κι από μόνες τους ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • σαφράν
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες, τις πλένουμε τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό.
  • Σ ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σαφράν και το αφήνουμε να βγάλει το χρώμα και το άρωμά του.
  • Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί του φούρνου και τις περιχύνουμε με το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε προσθέσει και διαλύσει καλά το μέλι μας.
  • Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σκορπάμε πάνω το βούτυρο σε κομματάκια.
  • Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μία ώρα στο φούρνο.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου μισή ώρα ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 12535
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-12-2009 12:59
 
Τέλειες πατατούλες Φαίη. Τώρα στις γιορτές θα δοκιμαστούν οπωσδήποτε ;)
 
mariaZ
2. 11-12-2009 18:20
 
Πολύ ωραίες Φαίη μου. Το σαφράν μου άρεσε πολύ!
 
voula
3. 11-12-2009 19:07
 
Καταπληκτικες εχω και μεγαλη προτιμηση στο πορτοκαλι στα φαγητα. 
Καπως ετσι τις κανω και εγω απλα προσθετω και λιγη μουσταρδα.
 
margarita79
4. 11-12-2009 23:28
 
πολυ ωραία συνταγούλα,μπραβο!!!μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω..πόσο σαφράν περίπου χρειάζεται??
 
stellini
5. 12-12-2009 23:41
 
Κορίτσια είναι πολύ ωραΐες πατατούλες και ταιριάζουν ιδιαίτερα σαν γαρνιτοΰρα με γαλοπούλα και χοιρινό που συνήθως φτιάχνουμε αυτές τις μέρες. 
 
Μαργαρίτα βάζω κι εγώ μουστάρδα αλλά σ αυτή την περίπτωση το μείγμα περιέχει: λάδι, μουστάρδα, 1 πορτοκάλι, 1λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μπόλικη ρίγανη. Κτυπάω καλά σε βαζάκι και περιχύνω τις πατάτες (σκέτες ή με κοτόπουλο) 
 
Stelliniλίγο σαφράν, μία πρέζα όσο πιάνουν τα δύο σου δάκτυλα. Αν θέλεις να δεις ακριβώς τη δοσολογία υπάρχει σαφράν και σε ατομικές μερίδες για μιά φορά σε φακελάκια.Μπορείς να πάρεις και αυτό. 
Εγώ συνήθως με το μάτι βάζω να σου πω την αλήθεια.
 
Faye
6. 27-12-2009 08:13
 
Φαιη μου τις έφτιαξα τις πατατούλες σου εχθές. Εγιναν φανταστικές. Ηπιαν ωραία το χυμό του πορτοκαλιού και πήραν ενα μοναδικό χρώμα απο το σαφράν και ήταν τέλειες. Το μόνο που πρόσθεσα ήταν λίγος ζωμός κότας για να συνοδεύσω την γαλοπούλα μας. Μπράβο μπραβο μπράβο :roll
 
mariaZ
7. 28-12-2009 21:16
 
Μαράκι μου χαίρομαι που σου άρεσαν και σου πέτυχαν . Όντως πολύ ωραίο χρωματάκι παίρνουν. Καλά έκανες και έβαλες ζωμό , του πάει απλά εγώ έχω δώσει τη συνταγή πιό ουδέτερη για να μπορεί να συνοδέψει και διαφορετικά κρεατικά αν υπάρχουν στο τραπέζι, Γαλοπούλα, χοιρινό, αρνάκι κ.λ.π 
Αν έχεις ένα είδος κρέατος μιά χαρά ταιριάζει ο ανάλογος ζωμός. Και επίσης μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά, όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη ότι σου αρέσει. :grin  
 
Σ ευχαριστώ πολύ για τη φωτό. :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/09/10 )