Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Κοτοσαλάτα Νο.05 (χριστουγεννιάτικη)
Κοτοσαλάτα Νο.05 (χριστουγεννιάτικη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Παρασκευή, 11/12/09
_dsc8820
Φωτογραφία απο το μέλος: flora

Οπως έχει συζητηθεί και στο φόρουμ, αυτή είναι η κοτοσαλάτα της Αργυρώς, δοκιμασμένη και με μεγάλη επιτυχία.
Από το βιβλίο της Αργυρώς "Χριστουγεννιάτικο τραπέζι"

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό βρασμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 καρότο 
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κλωνάρι πράσο

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πιπέρι κεγέν
  • 2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό απο την κότα που βράσαμε
  • μαιντανό ψιλοκομμένο (πουδραριστό)
  • 2 καθαρισμένα ρόδια
  • αλάτι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες.
  • Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγέν, αλάτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ρόδια.

 

Αναμένετε φωτογραφία 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 11839
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 13-12-2009 01:51
 
Μμμ. καλή φαίνεται και θα δοκιμαστεί μάλλον με το υπόλοιπο γαλοπούλας. ;)  
Εγώ θα έβαζα το ένα φλυτζάνι μαγιονέζας μέσα και με το δεύτερο θα κάλυπτα την επιφάνεια και θα στόλιζα, με μαϊντανό, ρόδια και χοντροκομμένο καρύδι. :)
 
Faye
2. 13-12-2009 08:40
 
Την έχω δοκιμάσει και μου άρεσε. 
Διαφορετική από τα κοτοσαλατικά που συνήθως φτιάχνουμε ;)  
Γίνεται και μπόλικη και μπορεί να ετοιμαστεί 1-2 μέρες πριν από ότι θα τη χρειαστούμε και να παραμείνει σε τάπερ στο ψυγείο. 
Ευχαριστούμε Μαράκι.
 
Flora
3. 13-12-2009 08:58
 
Πρέπει να είναι εντυπωσιακή και σε γεύση και σε εμφάνιση αν κρίνω από τα υλικά.Μέρες που'ναι θα βρει σίγουρα τη θέση της σε κάποιο από τα τραπέζια μας :zzz
 
renaki
4. 13-12-2009 16:08
 
Μια διαφορετική σαλάτα και ότι πρέπει για τα χριστουγενιάτικα τραπεζώματα.
 
iwanna
5. 14-12-2009 11:34
 
Θα την κανω σιγουρα εντος των ημερων πρπει να ειναι τελεια! 
Αυτο το σελερι με τι μπορω να το αντικαταστησω?Δεν το συμπαθω καθολου..
 
margarita79
6. 14-12-2009 12:38
 
Κι όμως, Μαργαρίτα, είναι πεντανόστιμη και με το σέλερι. Για την ακρίβεια, με τόσα υλικά, δεν είναι καθόλου έντονη η γεύση του.
 
katerina
7. 14-12-2009 13:00
 
Ετσι οπως τα λεει η Κατερίνα είναι. Παρόλαυτά μπορείς να παραλείψεις το ωμό σελερι και να αφήσεις μόνο το βρασμένο σαν γέυση
 
mariaZ
8. 27-12-2009 17:50
 
Τη φτιάξαμε και φέτος τη σαλάτα, τη συνοδεύσαμε με τσιπς αραβικής πίτας και έκανε μεγάααλη εντύπωση ;) 
 
Flora
9. 27-12-2009 22:19
 
Σούπερ η φωτο Φλώρα μου :eek Ευχαριστώ :zzz
 
mariaZ
10. 28-12-2009 19:18
 
Εγώ σ' ευχαριστώ που μου τη θύμισες και φέτος ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )