Φωτογραφία απο το μέλος: flora Οπως έχει συζητηθεί και στο φόρουμ, αυτή είναι η κοτοσαλάτα της Αργυρώς, δοκιμασμένη και με μεγάλη επιτυχία. Από το βιβλίο της Αργυρώς "Χριστουγεννιάτικο τραπέζι" Υλικά Για το κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό βρασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 κλωνάρι πράσο
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πιπέρι κεγέν
- 2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό απο την κότα που βράσαμε
- μαιντανό ψιλοκομμένο (πουδραριστό)
- 2 καθαρισμένα ρόδια
- αλάτι
Εκτέλεση - Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες.
- Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγέν, αλάτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ρόδια. Αναμένετε φωτογραφία Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 14400 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |