Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Πατάτες ολόκληρες με μυρωδικά και πορτοκάλι στο φούρνο
Πατάτες ολόκληρες με μυρωδικά και πορτοκάλι στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Σάββατο, 12/12/09
__400_14
Υλικά (για 6-8 άτομα)
  • 2 κ. πατατούλες φούρνου μικρές, ολόκληρες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό & 2 κ.σ. ακόμη για το βράσιμο
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι φρέκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
  •  _w2_400
    Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε από τη φλούδα τους. Βουρτσίζουμε ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα χώματος.
  • Αν οι πατατούλες μας δεν είναι μικρές στο μέγεθος μπουκιάς, τις κόβουμε στα 2 ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς, με αντιστάσεις.
  • Βράζουμε σε μπόλικο νερό με 2 κ.σ. αλάτι χοντρό, για 7 λεπτά της ώρας, ακριβώς.
  • Ίσα μέχρι να μπορούμε να τρυπήσουμε τις πατάτες με το πιρούνι. Σουρώνουμε, χωρίς να ξεπλύνουμε με νερό και αδειάζουμε τις πατάτες στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 40' χωρίς να ανακατέψουμε τις πατάτες, μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται από πάνω.
Σε αυτό το σημείο τους ρίχνουμε ένα ανακάτεμα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα ώστε να ξεροψηθούν κι από την άλλη πλευρά.
Μη τις φοβάστε, όσο πιο πολύ ξεροψηθούν τόσο πιο νόστιμες θα είναι. Τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα. Συνοδεύουν τα πάντα, και με βγάζουν ασπροπρόσωπη σε όλα μου τα τραπέζια.

Δοκιμάστε τις!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 16119
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 14-12-2009 02:09
 
Υπέροχες μου φαίνονται αυτές οι πατάτες. Τέλεια ιδέα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου :)
 
ekaterini
2. 14-12-2009 09:58
 
Το δεντρολίβανο μου αρέσει πάρα πολύ στα φαγητά οπότε θα πρέπει να είναι πολύ ωραίες οι πατατούλες σου. Μπράβο σου για ακόμη μια φορά. :p
 
marylou
3. 14-12-2009 13:28
 
Καταπληκτικές οι πατατούλες,ότι πρέπει τώρα που θα βγάλω τις φρέσκες και θα συνδεύσουν τα ψητά των ημερών.
 
iwanna
4. 14-12-2009 14:56
 
Φλώρα πεινάω και δεν έχει φαγητό, που να προλάβω να μαγειρέψω κιόλας!!λυπήσουμε .
 
xanthibax
5. 15-12-2009 01:16
 
Τέλειες Φλώρα και με τη φλούδα είναι σίγουρα πεντανόστιμες. Μιά και έχω και δενδρολίβανο στον κήπο μου θα δοικιμαστούν σίγουρα μέσα στις γιορτές. ;)
 
Faye
6. 15-12-2009 08:21
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια :)  
Να επισημάνω πως γίνονται καλύτερες αν τις βάλετε στη λαμαρίνα του φούρνου και όχι σε πυρέξ ή άλλο ταψάκι.
 
Flora
7. 15-12-2009 09:34
 
Η φωτογραφία είναι για να τις φας τώρα. Μπραβο Φλωρα για ακόμα μια φορά νοστιμότατη και εντυπωσιακή η συνταγή σου. Θα σκίσουμε στα τραπέζια μας ;) :eek
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός