Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σπανακόπιτα νηστίσιμη Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από renaki   
Σάββατο, 12/12/09
020_400
Υλικά :
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα τραχανά σταρένιο ή ρύζι γλασέ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 100γραμ ελαιόλαδο
  • ½ κιλό φύλλο σπιτικό ή
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε πολύ καλά το σπανάκι, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το αφήνουμε στο στραγγιστό να φύγουν τα πολλά νερά του. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε το σπανάκι με αλάτι και να το σφίξουμε στις χούφτες μας για να στεγνώσει το δυνατόν περισσότερο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το σπανάκι (χωρίς νερό) και το αφήνουμε να βγάλει τα νερά του. Πριν εξατμιστούν τα νερά προσθέτουμε στο σπανάκι τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Ψήνουμε το μίγμα μέχρι να μείνει με το λάδι του μόνο.
Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον τραχανά (τραβάει τα υγρά από το σπανάκι και βεβαίως νοστιμίζει την πίτα μας) ή το ρύζι. Βάζουμε το μίγμα μας ανάμεσα στα φύλλα, χαράσσουμε την πίτα, τη λαδώνουμε ελαφρά και την ψήνουμε στους 200ο περίπου για μια ώρα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16807
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-12-2009 10:24
 
Παρα πολυ ωραια!!Πρεπει να μας πεις και για το φυλλο σου καποια στιγμη!Μπραβο!!!
 
margarita79
2. 15-12-2009 00:24
 
Μιά χαρή η πιτούλα Ρενάκι. :)  
Να σε ρωτήσω όμως στην περίπτωση πουτρίψεις το σπανάκι με αλάτι και το στιψεις πολύ καλά βγάζει όλα τα υγρά του, οπότε μετά για πιό λόγο το περνάς από την κατσαρόλα; Σε τι νομίζεις ότι το χρειάζεται; 
Σε ρωτάω επειδή μ αυτό τον τρόπο φτιάχνω κι εγώ τη σπανακόπιτα (τρίψιμο, στίψιμο) και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και μιά χαρά μου ψήνεται η πιτούλα, χωρίς περιτά υγρά αν και δε βάζω τραχανά ή ρύζι,
 
Faye
3. 15-12-2009 10:42
 
Έχεις δίκιο Φαίη μου.Εκ παραδρομής δεν έγραψα ότι μπορείς να παραλείψεις την υπόλοιπη διαδικασία(της κατσαρόλας) αν τρίψεις το σπανάκι με το αλάτι,γιατί προφανώς την κάνω συνήθως με τη διαδικασία που αναφέρω.Όσο για τον τραχανά πέραν του ότι απορροφά τυχόν υγρασία,δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στην πίτα.Σ'ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση σου :grin ;)
 
renaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 22/04/11 )