Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπιζόλες με πολύχρωμες πιπεριές
Χοιρινές μπιζόλες με πολύχρωμες πιπεριές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Faye   
Κυριακή, 13/12/09

Η συνταγή αυτή είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη συνταγή της Φλώρας μας "Χοιρινές μπριζόλες με κόκκινη σάλτσα πιπεριάς" !

Της την αφιερώνω λοιπόν.

Α και ξέρω ποια θα την δοκιμάσει πρώτη.  Μαργαρίτααααα;

Υλικά
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί)
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 400 γραμ. τομάτα τριμένη στον τρίφτη
  • 5 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κουταλ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλ.γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι - πιπέρι
  • φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού (για το γαρνίρισμα)

Για το μείγμα βουτύρου:

  • 100 γραμ βούτυρο μαλακό (να πλάθεται).
  • 3 κουταλ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κουταλ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι - πιπέρι (λίγο)
Εκτέλεση
  • Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες μας με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις αφήνουμε λίγη ώρα να τραβήξουν.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για το μείγμα βουτύρου, το πλάθουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει.
  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ψήνουμε στο γκριλ κ, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το λάδι μας και ψήνουμε τις μπριζόλες μας 20 - 25 λεπτά κι απ τις δύο πλευρές ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  • Tις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι μας και αφού κάψει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να δούμε τα κρεμμύδια μας να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε την τομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 10 - 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές μας σε λωρίδες και το τσίλι ψιλοκομμένο (χωρίς σπόρια), ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε:

  • Βάζουμε στο πιάτο κουταλιές από τη σάλτσα μας, ακουμπάμε πάνω τη μπριζόλα μας και πάνω της τοποθετούμε 2 φετούλες από το βούτυρο που έχουμε ετοιμάσει.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές.

 Μπορούμε να ψήσουμε τις μπριζόλες μας και στο γκριλ ή σε ψηστιέρα τοστιέρα.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7845
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-12-2009 13:32
 
Λαχταριστές ακούγονται οι μπριζολίτσες σου Fay θα δοκιμαστούν σύντομα.
 
iwanna
2. 14-12-2009 13:56
 
Kαλα εννοειται πως θα τις φτιαξω! 
Αυτο το μειγμα βουτυρου πρεπει να ειναι τελειο!!Μπραβο Φαιη!
 
margarita79
3. 15-12-2009 01:21
 
Παιδιά να τις φτιάξετε,και να μου πείτε εντυπώσεις :)  
Μαργαρίτα, την επόμενη φορά θα της κάνω με καπνιστές χοιρινές και θα σας πω πως βγαίνουν.
 
Faye
4. 15-12-2009 17:18
 
πολύ ωραία έμπνευση Φαίη μου! Πρέπει να είναι πολύ καλές. Θα δοκιμαστούν και θα επανέλθω
 
voula
5. 15-12-2009 22:04
 
Φαίη μου σ' ευχαριστώ θερμά για την αφιέρωση :)  
Το μυρωδάτο βούτυρο πρέπει να είναι όλα τα λεφτά!!! Θα το δοκιμάσουμε οπωσδήποτε :zzz
 
Flora
6. 16-12-2009 01:53
 
Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες. Να πω επίσης ότι βουτυράκια μπορούμε να φτιάχνουμε διάφορα, με βασικό συστατικό το βούτυρο εγώ βάζω φρέσκο, και το λεμόνι και από κει και πέρα αλλάζουμε το μυρωδικό: ρίγανη, δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό, δενδρολίβανο ότι μας αρέσει και ταιριάζει με το φαγητό μας. Ταιριάχει πολύ σε ψητά σκάρας, μπιφτέλια, ψάρια ψητά ακόμη και σε πατάτες βραστές ή και τηγανητές. :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/05/10 )