Αυτή είναι μία από τις σαλάτες που φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα με υλικά που χρησιμοποιούμε πολύ αυτές τις μέρες και την κάνουν γιορτινή και ξεχωριστή. Υλικά - 1/2 κιλό σπανάκι κοντό και τρυφερό ( μόνο φυλλαράκια)
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλυτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 ξινόμηλα
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 1 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
- 1 φλυτζ. καφέ μαύρες σταφίδες
- 1 1/2 ρόδι (τα σπόρια του)
Για το dressing - 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλ. σούπας ξύδι
- 1 κουταλ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το σπανάκι και το διατηρούμε δροσερό.
- Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το άνιθο.
- Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάζουν μέσα στο κρασί.
- Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε μπολάκι με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Καβουρντίζουμε τα αμυγδακάκια μας και μαζεύουμε σ ένα μπολάκι τα σποράκια από τα ρόδια μας.
- Βάζουμε σε βαζάκι τα υλικά για το dressing, τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά και αφήνουμε το βαζάκι στο ψυγείο.
- Βάζουμε σε σαλατιέρα το σπανάκι μας κομμένο με το χέρι σε κομμάτια.
- Ξεπλένουμε τα μήλα, τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε πάνω απ το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε και τις μοιράζουμε από πάνω.
- Μοιράζουμε και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
- Τελειώνουμε σκορπίζοντας τα σποράκια του ροδιού και φυλάμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά. Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13907 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |