Υλικά: - 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη και 2-3 κ.σ. επιπλέον
- 1 κρόκος αυγού
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- ελάχιστο αλάτι
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση - Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα 100 γρ. ζάχαρης. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα, κάνουμε μία γούβα στη μέση και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Αφήνουνε τη ζύμη μας μία ώρα να ξεκουραστεί και κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκ.
- Κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 20' στους 200C.
Οταν γίνουν τα τοποθετούμε σε σειρά σε πιατέλα και όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με πινελάκι με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9895 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |