Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα μανιταριών με μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 13/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Τάρτα μανιταριών με μπέικον
Σελίδα 2
img_0425_400
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια φίλη, η Νατάσσα. Μου ειπε οτι την κανει η μητερα της σε καθε τραπεζι με μεγαλη επιτυχια και βεβαια ειχε δικιο: ειναι εξαιρετικη!!
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ αλευρι 
  • 125 γρ. βουτυρο
  • 2 κροκοι
  • λιγο αλατι
  • 2-3κ.σ παγωμενο νερο

Για τη γέμιση

  • 1 κονσερβα μανιταρια (εγω εβαλα φρεσκα)
  • 1 κρεμμυδι κομμενο σε λεπτες φέτες
  • 250 γρ. γραβιερα (εγω εβαλα μισο μισο με ρεγκάτο)
  • 3 αυγα
  • 1 μικρη κρεμα γαλακτος
  • 5-6 φετες μπεικον ή καπνιστο ζαμπον
  • Λιγο πιπερακι
  • 1-2 κ.σ κρασι λευκο
  • Ελαχιστο μοσχοκαρυδο (προαιαρετικα)
Εκτέλεση
  • Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο
  • Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεια.
  • Σοταρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι και το μπεικον στο τηγανι, σβηνουμε με το κρασακι και ριχνουμε πιπερι. Φροντιζουμε να πιουν τα υγρα τους.
  • Προσθετουμε την κρεμα και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
img_0423_400img_0422_400
img_0425_400
  • Ριχνουμε τα τυρια και τα αυγα χτυπημενα ανακατευουμε και απλωνουμε πανω απο τη ζυμη (αν θελουμε πασπαλιζουμε λιγο εξτρα τυρακι).
  • Ψηνουμε για 50 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα (αν διετε οτι ροδίζει η επιφανεια νωριτερα σκεπαστε με ενα αλουμινοχαρτο και συνεχιστε το ψησιμο.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (87) | Εμφανίσεις: 84051
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (28)
16. 16-12-2009 20:37
 
πολυ λαχταριστη. θα δοκιμαστει αμεσα :zzz
 
Kitty
17. 09-01-2010 11:46
 
Εξαιρετική ταρτα!!! 
Τα υλικα δενουν πολύ μεταξυ τους και ας μην είναι light, όταν προκειται για τετοιες γευσεις.. χαλαλι!! 
Χρησιμοποιησα φρεσκα μανιταρια, εχουν άλλη γευση, πιο ντελικατη..Μπραβο Μαργαριτα!! 
Σας κερναω ενα κομματι.. 
 
stone
18. 09-01-2010 16:15
 
Μπρβο Stone σου εγινε παρα πολυ ωραια!!!Ευχαριστω για τη φωτο!
 
margarita79
19. 26-04-2010 16:39
 
Η Τ Ε Λ Ε Ι Α ταρτα!!!! Μπράβο Μαργαρίτα!Την εχω φτιάξει τέσσερις φορές και εχεί καταπλήξει τους πάντες! :zzz :zzz
 
Tonni
20. 26-04-2010 21:53
 
4 φορες ε?Μπραβο σου!Χαιρομαι που σου αρεσε!!!
 
margarita79
21. 17-01-2011 23:33
 
Είναι διάσημη η συγκεκριμένη τάρτα! Σε επίσκεψη που πήγα την είχαν φτιάξει και ήταν όλοι ενθούσιασμένοι, όταν ζήτησα τη συνταγή με παρέπεμψαν εδω και όντως την έκανα κι εγώ και γλύφαμε τα δάχτυλά μας!
 
marinas
22. 17-01-2011 23:33
 
Είναι διάσημη η συγκεκριμένη τάρτα! Σε επίσκεψη που πήγα την είχαν φτιάξει και ήταν όλοι ενθούσιασμένοι, όταν ζήτησα τη συνταγή με παρέπεμψαν εδω και όντως την έκανα κι εγώ και γλύφαμε τα δάχτυλά μας!
 
marinas
23. 19-01-2011 13:47
 
Famous η ταρτα λοιπον!!! :grin Ευχαριστω πολυ για το σχολιο!
 
margarita79
24. 04-04-2012 14:09
 
Είναι άδικο να μη σχολιάσω κι εγώ τη συνταγή σου Μαργαρίτα, αλλά θα σχολιάσω μόνο τη μισή! Κάνω πάντα μα πάντα στις τάρτες τη ζύμη που δίνεις εδώ, και είναι αλάνθαστη. Μάλιστα εγώ ζυμώνω και απλώνω στην ταρτιέρα με τα χέρια, και δεν παίρνει πάνω από 6-7 λεπτά να ετοιμαστεί. 
 
Όσο για τη γέμιση, εγώ η τεμπέλα δεν σοτάρω τίποτα! Παίρνω κονσέρβα μανιτάρια κομμένα, τα απλώνω στην τάρτα έτσι ωμά, και μια χαρά ψήνονται στο χρόνο που δίνεις. Καμμιά φορά βάζω και γαλοπούλα ψιλοκομμένη. Από πάνω φτιάχνω και βάζω μπεσαμέλ με τυριά & μοσχοκάρυδο και τέλος. Δεν μένει ψιχουλάκι!
 
ranja
25. 15-02-2013 14:06
 
Αν δεν πω κι εγώ πως είναι η πιο τέλεια τάρτα, θα είναι αμαρτία!!!Έγινε φανταστική,πεντανόστιμη, μοναδική!!Χρόνια έψαχνα μια τόσο υπέροχη συνταγή! Γειά στα χέρια σου,Μαργαριτα!
 
felicita
26. 26-12-2013 20:34
 
Πολυ νοστιμη φαινεται, Θα ηθελα να ρωτησω, Θελω να την κανω σε ατομικα ταρτακια, ποσα περιπου θα βγουν με αυτη τη δοσολογια;;;;;
 
Gogob
27. 26-12-2013 21:42
 
Αν εννοεις μικρουτσια ταρτακια δεν μπορω να ξερω ποσα θα σου βγουν μαλλον πολλα...αν εννοεις μεγαλες ταρτες ατομικες με διαμετρο η καθεμια περιπου 9 εκατοστα(υπαρχουν ειδικα ταψακια για τετοιες ατομικες ταρτες)επειδη το εχω δοκιμασει σε αλλες ταρτες μου θα σου βγουν σιγουρα 8-10 τεμαχια.
 
margarita79
28. 29-12-2013 00:09
 
βασικα θελω να τα κανω για ορεκτικο οποτε κατι τετοιο σκεφτωμαι, αντε και λιγο πιο μικρα.... Ωραια! σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Καλη χρονια να εχεις!!!! :)
 
Gogob

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )