Έχει υποβληθεί από Mary
|
Δευτέρα, 14/12/09 |
Υλικά - 45-50 μύδια
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση Κόβετε το βούτυρο σε κομμάτια και το αφήνετε να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζετε στο μπλεντεράκι το βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα δουλεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνουν σαν αλοιφή. | | Πλένετε και καθαρίζετε τα μύδια αφαιρώντας το «γενάκι» τους. Τα βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι και τα σκεπάζετε με το καπάκι. Τα ψήνετε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, κουνώντας το τηγάνι συχνά μέχρι να ανοίξουν όλα. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε το καπάκι ανοιχτό αφήνοντάς τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά. | | Τα ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνετε να χλιαρύνουν. Αφαιρείτε το μισό όστρακο και αφήνετε τα μύδια στο άλλο μισό. Με ένα μαχαίρι αλείφετε αρκετή ποσότητα βουτύρου σε κάθε όστρακο. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Τοποθετείτε τα μύδια σε λαμαρίνα στρωμένη με τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο (για να μην αναποδογυρίσουν). Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά. Καλή σας όρεξη! |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6050 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/02/10 )
|