Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα με κρεμμύδια και ροκφόρ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 14/12/09
pc130038_400
Υλικά
για τη ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένοvip
  • 1 αυγό
  • 1-2 κ.σ. νερό παγωμένο
  • αλάτι-πιπέρι
για τη γέμιση:
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
για τη ζύμη :
  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί για να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε το αυγό και 1 κ.σ. νερό παγωμένο και αρχίζετε να ζυμώνετε.
  • Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη κουταλιά νερό αν είναι σκληρή η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Βουτυρώνετε μια τάρτα και απλώνετε τη ζύμη για να την καλύψει και στα πλάγια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς, ψήσιμο πάνω-κάτω στη μέση του φούρνου για 15 λεπτά.
pc130022_400pc130028_400pc130034_400
για τη γέμιση :
  • Βάζετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και αρχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο.
  • Προσθέτετε την μπύρα και αφήνετε τη γέμιση να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά.
  • Απλώνεται τα κρεμμύδια στην τάρτα. Ρίχνετε το τριμμένο ροκφόρ και τέλος το μείγμα των αυγών.
 Ψήνεται την τάρτα για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
 
Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 8556
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 16-12-2009 10:19
 
Το ροκφόρ δεν μου αρέσει αλλά πιστεύω ότι θα είναι εξίσου νόστιμη με γραβιέρα ;) .
 
vago
2. 16-12-2009 10:57
 
Τέλεια ταρτούλα Μαίρη. Θα συμφωνήσω με τη Βάγγο όσον αφορά το ροκφόρ. Δεν το προτιμούμε αλλα θα το δοκιμάσουμε με άλλο τυράκι. Τι προτείνεις?
 
mariaZ
3. 16-12-2009 11:44
 
Μαιρη συγχαρητηρια!Πρωτιστως για την ωραια ταρτα και κατα δευτερον για τις 100 συνταγες σου!Η προσφορα σου ειναι ανεκτιμητη στο συνταγολογιο του greekmasa(και στους δισκους του με τις φωτο σου,βεβαιως-βεβαιως :grin
Παντα τετοια ευχομαι και μεγεια το νεο σου πρασινο λουκ !
 
margarita79
4. 16-12-2009 12:47
 
Εννοείται κορίτσια ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το ροκφόρ με οποιοδήποτε τυρί σας αρέσει. Εγώ θα σας πρότεινα με κάποια πικάντικη γραβιέρα. 
 
Μαργαρίτα σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (κάνω πως δεν διάβασα το σχόλιο για τους δίσκους 8) ). 
Τώρα είμαι μια Οσκαρούχος με τη βούλα! :grin
 
Mary
5. 16-12-2009 14:41
 
Πολύ ωραία πιτούλα, με γραβιέρα ίσως αφού ούτε εγώ συμπαθώ το ροκφόρ.
 
iwanna
6. 16-12-2009 16:19
 
Εγώ πάντως Μαίρη μου που συμπαθώ το ροκφόρ θα την φτιάξω οπως ακριβώς μας την έδωσες την τάρτα ;) Και να μην ξεχάσω τα συγχαρητήρια μου τώρα που μας έγινες Οσκαρούχα :zzz
 
YANNA
7. 17-12-2009 00:09
 
Εμείς Μαιρούλα μου λατρεύουμε το ροκφόρ και η τάρτα σου φαίνεται λαχταριστή, οπότε κατάλαβες... στα αγαπημένα. ;)  
 
Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά σου και τις 100 συνταγές σου! :)  
Άντε βρε την υγειά σου να χεις και να τις χιλιάσεις!!!!! :zzz
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/12/11 )