Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χριστουγεννιάτικη Γερμανική Πίτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Δευτέρα, 14/12/09
p1050529

Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Ελαφρώς παραλλαγμένη.

Υλικά
  • 3,5 φλιτζάνια τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • 3,5 φλιτζάνια τσαγιού ξανθή σταφίδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξηρά βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ξηρά δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γλασαρισμένα φρούτα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βύσσινο σε σιρόπι
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού γλασέ κεράσια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κονιάκ
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσάγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα ξηρά φρούτα, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το ποτό και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε αρκετές ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ).
p1050518_400
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα φρούτα. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι. Λαδώνουμε ταψί διαμέτρου 34 εκατοστών, στρώνουμε λαδόκολλα επάνω του και αδειάζουμε το μείγμα.
p1050517_400
Το στρώνουμε με το χέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και ένα τέταρτο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Ελέγχουμε αν έχει γίνει βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του. Καλό είναι για να μην ξεραθεί από πάνω να τα σκεπάσουμε προς το τέλος με αλουμινόχαρτο. Μόλις το βγάλουμε το αλείφουμε με τις δυο κουταλιές κονιάκ.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε. 
p1050519_400

Επειδή είναι κολλώδες γλυκό θα πρότεινα να ψηθεί σε ατομικά φορμάκια για να είναι πιο ευπαρουσίαστο.
Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8028
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 15-12-2009 21:58
 
Όλου του κόσμου τα καλά έχει αυτό το γλυκάκι μέσα!! Πολύ ωραίο φαίνεται, μπράβο Μαρινάκι :)
 
Flora
2. 15-12-2009 23:57
 
Μπράβο Μαρινάκι καταπληκτικη συνταγή και κατατοπιστικότατες φωτογραφίες. Εσκισες :eek
 
mariaZ
3. 16-12-2009 00:02
 
Kαλέ τι πλουσιο και μυρωδατο γλυκο ειναι αυτο?Κονιακ,μελι,σταφιδες,καστανη ζαχαρη..ο τελειος συνδιασμος!Μπραβο Μαρινα και για την εκτελεση!
 
margarita79
4. 16-12-2009 01:39
 
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα κορίτσια. Χρώματα και αρώματα. Μπράβο Μαρινάκι, άψογη η πιτούλα σου. :)
 
Faye
5. 16-12-2009 03:37
 
Υπέροχο Μαρίνα. Μπράβο σου :zzz Εγώ που το αγοράζω κάθε χριστούγεννα αυτό το γλυκό (δεν έχω ακόμα δοκιμάσει να το φτιάξω) σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι ότι πρέπει με ένα φλυτζάνι καφέ, απόγευμα μπροστά στο τζάκι :)
 
ekaterini
6. 16-12-2009 11:07
 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Εμένα πάντως είναι το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτκο γλυκό!
 
Marinaki
7. 16-12-2009 13:08
 
Το γλυκό φαίνεται υπέροχο... Το μεγάλο σοκ είναι οι ποσότητες των αποξηραμένων φρούτων... :eek Μα 7 φλυτζάνια σταφίδες... :eek Πάντως έτσι όπως το βλέπω στην φωτό δεν δείχνει ότι είναι τόσα πολλά... 
Μπράβο Μαρινάκι!
 
Mary
8. 16-12-2009 15:49
 
Κι όμως Μαίρη...είναι πάρα πολλά!!! Δηλαδή αξίζει να το φτιάξει κάποιος που του αρέσουν πολύ τα αποξηραμένα φρούτα.
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 12/01/10 )