Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Ελαφρώς παραλλαγμένη.
Υλικά - 3,5 φλιτζάνια τσαγιού μαύρη σταφίδα
- 3,5 φλιτζάνια τσαγιού ξανθή σταφίδα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ξηρά βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ξηρά δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γλασαρισμένα φρούτα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βύσσινο σε σιρόπι
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού γλασέ κεράσια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κονιάκ
- 250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ή καστανή ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσάγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε όλα τα ξηρά φρούτα, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το ποτό και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε αρκετές ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ).
| | Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα φρούτα. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι. Λαδώνουμε ταψί διαμέτρου 34 εκατοστών, στρώνουμε λαδόκολλα επάνω του και αδειάζουμε το μείγμα.
| | Το στρώνουμε με το χέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και ένα τέταρτο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Ελέγχουμε αν έχει γίνει βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του. Καλό είναι για να μην ξεραθεί από πάνω να τα σκεπάσουμε προς το τέλος με αλουμινόχαρτο. Μόλις το βγάλουμε το αλείφουμε με τις δυο κουταλιές κονιάκ. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε.
| |
Επειδή είναι κολλώδες γλυκό θα πρότεινα να ψηθεί σε ατομικά φορμάκια για να είναι πιο ευπαρουσίαστο. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8028 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |