Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Τούρτα σοκολάτα καραμέλα Νο.02 |
Έχει υποβληθεί από stellini | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Δευτέρα, 14/12/09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Υλικά: Για το παντεσπάνι:
Για την κρέμα:
Για την καραμέλα:
Για την καραμέλα για την επικάλυψη:
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι με την εξής σειρά: βούτυρο,ζάχαρη,αυγά κτλ. μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ανοιγώμενη φόρμα και ψήνουμε στους 220 C για 30-40 λεπτά περίπου. Χτυπάμε την κρέμα να γίνει να γίνει παχύρρευστη και προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με την κρέμα. Ετοιμάζουμε την καραμέλα.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο,το γάλα,τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί η ζάχαρη.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα. Η καραμέλα για την επικάλυψη είναι προαιρετική,εγώ την έκανα περισσότερο για διακόσμηση οπότε αν θέλετε την κάνετε.Για να φτιάξουμε αυτή την καραμέλα βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσει να κοκκινίζει η καραμέλα προσθέτουμε τα αμύγδαλα καβουρντισμένα και ανακατεύουμε συνεχώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε χαρτί φούρνου σε ρηχό ταψί και αφήνουμε να κρυώσει.όταν η καραμέλα ξεκολλάει από το χαρτί,είναι έτοιμη.Διπλώνουμε τότε το χαρτί και με ένα σφυράκι σπάμε την καραμέλα σε μικρά κομμάτια. Συναρμολογούμε την τούρτα: Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη.Βάζουμε το πρώτο σε πιατέλα,απλώνουμε από πάνω 1/3 κρέμας και τη μισή καραμέλα.Βάζουμε το 2ο παντεσπάνι,τη μισή κρέμα και την άλλη μισή καραμέλα.Βάζουμε και το 3ο παντεσπάνι,την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε από πάνω με τα κομματάκια καραμέλας και με πουράκια με γεύση σοκολάτα καραμέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα τσέρκι γύρω από την πιατέλα. Η ποσότητα της πρώτης καραμέλας είναι τόση ώστε να περιχύσουμε την τούρτα και από πάνω,δηλ κανονικά βάζουμε 1/3 στο πρώτο παντεσπάνι,1/3 στο 2ο και 1/3 από πάνω αλλά εγώ θεώρησα καλύτερο να ρίξω από πάνω τη στεγνή καραμέλα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11479 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/04/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 01/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/07/2023