Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτα σοκολάτα καραμέλα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από stellini   
Δευτέρα, 14/12/09
lgim0107_400
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αυγά
  • 5 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 5 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέκιν
  • 1 βανίλια
  • 3 κουτ.σούπας κακάο
  • 7 κουταλιές νερό
    (αλεύρι ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω,δηλ. γύρω στα 6,5 φλυτζανάκια. Βάλτε 5 και αν δείτε ότι είναι αραιό το μείγμα προσθέστε κι άλλο)

Για την κρέμα:

  • 350γρ. τυρί mascarpone
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος

Για την καραμέλα:

  • 60γρ.βούτυρο
  • 3/4 φλ.τσαγιού μαύρη ζάχαρη (100γρ)
  • 1/3 φλ.τσαγιού γάλα (60ml)
  • 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη

Για την καραμέλα για την επικάλυψη:

  • 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κρασιού νερό
  • αμύγδαλα καβουρντισμένα
Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι με την εξής σειρά: βούτυρο,ζάχαρη,αυγά κτλ. μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ανοιγώμενη φόρμα και ψήνουμε στους 220 C για 30-40 λεπτά περίπου.

Χτυπάμε την κρέμα να γίνει να γίνει παχύρρευστη και προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με την κρέμα.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο,το γάλα,τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί η ζάχαρη.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα.

Η καραμέλα για την επικάλυψη είναι προαιρετική,εγώ την έκανα περισσότερο για διακόσμηση οπότε αν θέλετε την κάνετε.Για να φτιάξουμε αυτή την καραμέλα βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσει να κοκκινίζει η καραμέλα προσθέτουμε τα αμύγδαλα καβουρντισμένα και ανακατεύουμε συνεχώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε χαρτί φούρνου σε ρηχό ταψί και αφήνουμε να κρυώσει.όταν η καραμέλα ξεκολλάει από το χαρτί,είναι έτοιμη.Διπλώνουμε τότε το χαρτί και με ένα σφυράκι σπάμε την καραμέλα σε μικρά κομμάτια.

Συναρμολογούμε την τούρτα:

Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη.Βάζουμε το πρώτο σε πιατέλα,απλώνουμε από πάνω 1/3 κρέμας και τη μισή καραμέλα.Βάζουμε το 2ο παντεσπάνι,τη μισή κρέμα και την άλλη μισή καραμέλα.Βάζουμε και το 3ο παντεσπάνι,την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε από πάνω με τα κομματάκια καραμέλας και με πουράκια με γεύση σοκολάτα καραμέλα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα τσέρκι γύρω από την πιατέλα.

Η ποσότητα της πρώτης καραμέλας είναι τόση ώστε να περιχύσουμε την τούρτα και από πάνω,δηλ κανονικά βάζουμε 1/3 στο πρώτο παντεσπάνι,1/3 στο 2ο και 1/3 από πάνω αλλά εγώ θεώρησα καλύτερο να ρίξω από πάνω τη στεγνή καραμέλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 9815
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 16-12-2009 15:07
 
Πω πω απιθανη η τουρτα σου!!! 
Μπραβο!
 
margarita79
2. 16-12-2009 15:46
 
Ευχαριστώ!!!!Μην νομίσετε ότι είναι πολύ γλυκιά λόγς της καραμέλας,σπάει τη γλύκα το τυρί και δεν έχει καθόλου ζάχαρη στην κρέμα!!
 
stellini
3. 16-12-2009 15:49
 
Τέλειααα. Μπράβο stellini :eek
 
mariaZ
4. 16-12-2009 15:50
 
Μπράβο!! Θαυμάζω πολύ τους ανθρώπους που καταφέρνουν να κάνουν τόσο ευπαρουσίαστες τούρτες!!!
 
Marinaki
5. 16-12-2009 20:28
 
Φανταστική και πρωτότυπη! Μπράβο!
 
vago
6. 16-12-2009 21:09
 
απίστευτη...πολύ εντυπωσιακή!
 
sardelaki
7. 17-12-2009 00:12
 
Τέλεια τουρτίτσα, άψογη εμφάνιση :p  
Χίλια μπράβο!!! :)
 
Faye
8. 17-12-2009 00:46
 
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλες σας!Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε τόσο!μακάρι να σας αρέσει τόσο και στη γέυση όσες την δοκιμάσετε!Είναι πολύ απλή τούρτα και είναι πολύ εύκολο να πετύχεις το αποτέλεσμα αυτό!!!
 
stellini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός