Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κουραμπιέδες Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 15/12/09

Σας βάζω κι εγώ μια συνταγή για κουραμπιέδες, την οποία έκανα πάρα πολλές φορές και η τελευταία φορά ήταν πέρυσι στην βάφτιση του γιου μου. Επειδή βαφτίστηκε 28.12 ταίριαζαν απόλυτα οι κουραμπιέδες σαν γλυκάκι μετά την βάφτιση. Κάθισα φυσικά και τους έκανα μόνη μου για όλους τους καλεσμένους μας!

 Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό βούτηρο
  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1 φλυτζ. ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 250 γρ. αμυγδαλόφυλλα (συγχωρέστε με αν τα λένε αλλιώς...)
Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αμυγδαλόφυλλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό και ξαναχτυπάμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε.Έπειτα ρίχνουμε τα ζεστά αμυγδαλόφυλλα και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και να ζυμώνουμε (εγώ ζυμώνω με το χέρι). Ίσως χρειαστείτε λιγότερο από ένα κιλό αλεύρι θα το δείτε στο ζύμωμα.

Έπειτα παίρνω την ζύμη την ανοίγω σε μία επιφάνεια κι αρχίζω να κάνω διάφορα σχέδια: αστεράκια, δεντράκι κτλ. ότι ταιριάζει στα Χριστούγεννα!

Μόλις βγούνε από τον φούρνο τα ρίχνω σε ένα ταψί με άχνη, τα στριφογυρίζω και τα βάζω σε μιά πιατέλα. Αφού κρυώσουν προσθέτω κι άλλα άχνη από πάνω!

(Δυστυχώς δεν βρίσκω την φώτο)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4923
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός