Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτα λεμόνι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από stellini   
Πέμπτη, 17/12/09

Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου με κάποιες παραλλαγές που έκανα εγώ.

Υλικά :
  • 1,5 πακέτο σαβαγιάρ
  • 2/3 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκάλι ή μαυροδάφνη
    (εγώ χρησιμοποίησα μαυροδάφνη και πραγματικά δίνει πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση,αν την κάνετε πιστεύω ότι με αυτήν αξίζει να την φτιάξετε)

Για την κρέμα:

  • 6 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κούπες γάλα
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κούπες σαντιγί
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • σαντιγί και αμύγδαλο καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο

Για τις ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού:

  • φλούδες από 3 λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικά για να μην είναι επικαλυμμένα με χημικά)
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη και ακόμα 
  • 1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τις φλούδες λεμονιού. Μπορούμε να τις έχουμε ετοιμάσει και αρκετές μέρες πριν,δεν χαλάνε.

Πλένουμε τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε. Χρησιμοποιούμε αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσουμε ένα λεπτό στρώμα  λεμονιού που θα έχει μόνο το κίτρινο μέρος. Τις βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα και τις σκεπάζουμε με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή άλλες 2 φορές. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, τοποθετούμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν στο σιρόπι για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τις φλούδες με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας χωρίς σιρόπι και τις τοποθετούμε πάνω σε δίσκο ή ταψί που έχουμε στρώσε με λαδόκολλα. Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τυλίγουμε τις φλούδες στη ζάχαρη. Τις αφήνουμε μερικές ώρες στη ζάχαρη να στεγνώσουν και όταν τις βγάλουμε από τη ζάχαρη τις φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εκτός ψυγείου.

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μια κίνηση μεσα στη κατσαρόλα που έχουμε τα άλλα υλικά ανακατεύοντας. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ρίχνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.

Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια κουμπωτή φόρμα, βρέχουμε τα μισά σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα φροντίζοντας να πάει γύρω γύρω έτσι ώστε όταν βγάλουμε το τσέρκι να μην φαίνονται τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο καβουρντισμένο. Απλώνουμε άλλη μια δόση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα, λίγο αμύγδαλο και από πάνω άλλη μια δόση σαβαγιάρ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε την επιφάνειά της με σαντιγί, με ροζέτες σαντιγίς και τις φλούδες από λεμόνι!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8508
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 19-12-2009 22:24
 
Τέλειο Στελίνι μπράβο σου . Καταπληκτικές λιχουδιές
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/10/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός