Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Τούρτα λεμόνι Νο.01 |
Έχει υποβληθεί από stellini | ||||||||||||||||
Πέμπτη, 17/12/09 | ||||||||||||||||
Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου με κάποιες παραλλαγές που έκανα εγώ. Υλικά :
Για την κρέμα:
Για το γαρνίρισμα:
Για τις ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού:
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τις φλούδες λεμονιού. Μπορούμε να τις έχουμε ετοιμάσει και αρκετές μέρες πριν,δεν χαλάνε. Πλένουμε τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε. Χρησιμοποιούμε αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσουμε ένα λεπτό στρώμα λεμονιού που θα έχει μόνο το κίτρινο μέρος. Τις βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα και τις σκεπάζουμε με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή άλλες 2 φορές. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, τοποθετούμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν στο σιρόπι για 20 λεπτά. Βγάζουμε τις φλούδες με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας χωρίς σιρόπι και τις τοποθετούμε πάνω σε δίσκο ή ταψί που έχουμε στρώσε με λαδόκολλα. Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τυλίγουμε τις φλούδες στη ζάχαρη. Τις αφήνουμε μερικές ώρες στη ζάχαρη να στεγνώσουν και όταν τις βγάλουμε από τη ζάχαρη τις φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εκτός ψυγείου. Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μια κίνηση μεσα στη κατσαρόλα που έχουμε τα άλλα υλικά ανακατεύοντας. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ρίχνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά. Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια κουμπωτή φόρμα, βρέχουμε τα μισά σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα φροντίζοντας να πάει γύρω γύρω έτσι ώστε όταν βγάλουμε το τσέρκι να μην φαίνονται τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο καβουρντισμένο. Απλώνουμε άλλη μια δόση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα, λίγο αμύγδαλο και από πάνω άλλη μια δόση σαβαγιάρ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε την επιφάνειά της με σαντιγί, με ροζέτες σαντιγίς και τις φλούδες από λεμόνι! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10269 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/10/11 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 01/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/07/2023