Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμί με μέλι και μπύρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από MAROULA   
Παρασκευή, 18/12/09
dsc00050

 Πολύ εύκολο και εμφανίσιμο ψωμάκι για τραπέζι

Υλικά
  • 1 φαρινάπ
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρα ζεστή
Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μέλι, το λάδι, προσθέτετε το αλάτι και τέλος την μπύρα. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει .

Το βάζετε σε μικρό ταψάκι ή φόρμα και το ψήνετε στους 180 περίπου 30-40 λεπτά.
Καλή όρεξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10938
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 19-12-2009 22:26
 
Πανεύκολο και πρωτότυπο. Ποση ώρα το αφήνουμε να φουσκώσει Μαρούλα μου? Καμιά ωρίτσα?
 
mariaZ
2. 20-12-2009 16:36
 
Μαρουλα μου, Το ψωμάκι σου το έφτιαξε πριν από λίγο η κόρη μου, και δες τι μου γράφει αυτή την στιγμή με ε-μαιλ διότι ψήνεται εδώ και 10 λεπτά: 
 
Μαμά μου το ψωμάκι, το έφτιαξα και ψήνεται εδώ και 10' περίπου. Μέχρι στιγμής έχει φουσκώσει.  
Όμως χρειάζεται περίπου 750 γρ αλεύρι Up και όχι 500γρ διότι κολλάει στα χέρια. 
 
Αχχχχχ, καλή μου επιτυχία!!! 
 
Θα σου πω μόλις το βγάλω τι λογής ψωμάκι είναι..... 
 
Αναμένω λοιπόν φιλενάδα...
 
pastaflora
3. 20-12-2009 17:58
 
Μαρία εγώ το άφησα περίπου δύο ωρίτσες 
αλλά μην περιμένεις να φουσκώσει πάρα πολύ.Και εμένα η ζύμη ,μου φαίνεται λίγη στο μπωλ αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.Επίσης, πάντα το βάζω σε φόρμα του κέικ. 
Pastaflora, η ζύμη κόλαγε πράγματι στα χέρια και χρησιμοποιώ πάντα το κουταλάκι να την αφαιρέσω.Δεν ξέρω αν προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι πως θα είναι στο τέλος.Περιμένω εντυπώσεις.
 
maroula
4. 20-12-2009 21:53
 
αΥΤΉ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΉΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΌ Ε-ΜΑΙΛ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΌΡΗ ΜΟΥ , ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΑ ΤΟΥ ΖΗΜΩΜΑΤΟς ΛΑΙ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 
 
Λοιπόν τι έδειξε η παρασκευαστική εξέταση:  
1. Θέλει παραπάνω αλεύρι, γύρω στα 750 γρ. περίπου ώστε να ξεκολλάνε τα χέρια. 
2. Ρίχνω τελευταίο το αλεύρι διότι πρέπει να ανακατευτεί καλά το μίγμα λαδιού-μελιού και μπύρας. Διότι το μέλι είναι πιό πηχτό από τα άλλα υλικά. 
 
Λοιπόν τι έδειξε η γαστρονομική εξέταση: 
1. Έχει την πικρίλα της μπύρας οπότε στην συνταγή διπλασίασα το μέλι, ίσως να θέλει κι άλλο, θα δω την επόμενη φορά. 
2. Έβαλα 10' παραπάνω ψήσιμο διότι ήταν ελαφρώς λάσπη. 
3. Είναι φοβερά εμφανίσιμο. 
4. Φούσκωσε πάρα πολύ. 
5. Έχει πολύ ωραία τραγανή κόρα. 
 
Ερωτήματα που δημιουργήθηκαν: 
Μήπως στην ίδια ζύμη να βάλω νερό και μαγιά αντί για μπύρα? ή να βάλω ζάχαρη αντί για μέλι? 
 
 
ΤΑ ΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....παντως καλο θαναι ναναι δοκιμασμενες οι συνταγες που προτεινουμε....
 
pastaflora
5. 21-12-2009 15:16
 
Λοιπον αυτή η συνταγή σου μου θυμίζει το γνωστό μπυροψωμο που γινεται με 1 φαρινα απ και 1 κουτακι μπυρα συν ελιες μυρωδικα κτλ.Η μονη διαφορα ειναι το μελι που θεωρω οτι βοηθαει ακομη περισσοτερο στο φουσκωμα μιας και λειτουργει λιγο σα μαγια και ισως και στη γευση.Εμενα επειδη τελικα δεν μου αρεσε η πικριλα που αφηνει η μπυρα αποφασισα να αντικαταστησω στην αλμυρη εκδοχη τη μπυρα με σοδα αναψυκτικο και στη γλυκια εκδοχη του σταφιδόψωμου express που εχω δωσει με πορτοκαλαδα με ανθρακικο.Και φυσικα φουσκωνει υπεροχα χωρις να χρειαστει καν να περιμενουμε.Επισης να πω οτι η αναλογια ειναι οντως 500γρ φαρινα προς 1 κουτακι αναψυκτικο και η ζυμη ειναι σχεδον σαν χυλος.Παρολα αυτα γινεται υπεροχο ψωμι. 
Σαφεστατα η δικη σου εκδοχη με το μελι θα το κανει ακομα πιο φουσκωτο και θα τη δοκιμασω σιγουρα! 
Ευχαριστουμε!
 
margarita79
6. 20-12-2009 23:52
 
Λοιπόν παιδιά αυτό το ψωμάκι το φτιάχνει κολητή μου και το έχω δει και το έχω δοκιμάσει. Η δοσολογία είναι αυτή ακριβώς που δίνει η Μαρούλα και η ζύμη όντως κολλάει υποθέτω λόγω του μελιού. Τώρα μιά ελαφριά πικρίλα από τη μπύρα την έχει αλλά νομίζω έτσι πρέπει να είναι. Ίσως παίζει ρόλο και ποιά μπύρα χρησιμοποιούμε.Αν δε θέλουμε την πικρίλα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπύρα με σόδα όπως λέει η Μαργαρίτα αλλά δεν ξέρω αν θα το φουσκώσει τόσο γιατί η μπύρα έχει τη μαγιά.Κατά τα άλλα αυτό που κάνει διαφορετικό η φίλη μου είναι ότι χτυπάει καλά το λάδι με το μέλι στο μιξεράκι του καφέ αδειάζει το μείγμα στο μπωλ προσθέτει τη μπύρα ανακατεύει καλά και τέλος το αλεύρι μέχρι να πάρει τη ζύμη που θέλει. Όσο αφορά το ψήσιμο τα λεπτά είανι και ανάλογα το φούρνο μας ή το σκεύος που θα ψήσουμε. Ένα 10λεπτο πάνω ένακάτω πάντα παίζει. Γίνεται πολύ νόστιμο ψωμάκι όμως, μπράβο Μαρούλα. 
:)
 
Faye
7. 21-12-2009 00:03
 
Την ιδια δουλεια κανει και η σοδα και ολα τα ανθρακουχα..αφου ειπαμε το φαριν απ και τα αναψυκτικα τα δουλευω καλα ... :grin :grin
 
margarita79
8. 21-12-2009 10:07
 
Λοιπόν φίλες εγώ το ψωμάκι το έκανα έτσι όπως αναφέρω γιατί έτσι μου είχαν δώσει την συνταγή και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε.Σίγουρα στους άνδρες της οικογένειας άρεσε πιο πολύ , λόγω της πικρίλας της μπύρας, ενώ τα παιδιά το ήθελαν πιο γλυκό.Γούστα είναι αυτά και ο καθένας μπορεί να κάνει την παραλλαγή του αναλόγως.Όσο για τον χρόνο ψησίματος ανάλογα τον φούρνο, τον τρόπο ψησίματος π.χ.αέρα ή όχι και το σκεύος όπως ισχύει σε όλες τις συνταγές. 
και εγώ σκέφτομαι την επόμενη φορά να προσθέσω σταφίδες ή και ξηρούς καρπούς, πάντως άλλο να κάνουμε μια παραλλαγή ,ελαφρά τροποποίηση σε μια συνταγή και άλλο να της αλλάζουμε τα φώτα .Τότε δημιουργούμε καινούργια.
 
maroula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )