Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Προφιτερόλ Νο.03 (με μους σοκολάτας και γλάσσο)
Προφιτερόλ Νο.03 (με μους σοκολάτας και γλάσσο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 18/12/09
prof1_400
Υλικά:
  • 400 γ.ρ κουβερτούρα
  • 200 γρ. ή 2 ποτήρια γάλα
  • ½ κέϊκ (πορτοκαλιού κατά προτίμηση)
  • Λικέρ

Γαρνιτούρα:

  • 200 γ.ρ κουβερτούρα
  • 100 γρ. ή 1 ποτήρια γάλα
  • Καρύδια χονδροκομμένα
  • (Προαιρετικά) Κερασάκια και
  • Τρούφα χρωματιστή ή Ινδική Καρύδα

Σκεύη:

  • Βαθύ μπολ
Εκτέλεση:

Κόβω το κέϊκ σε μικρά κομματάκια τόσα ώστε να γεμίσει το βαθύ μπωλ. Στη συνέχεια αδειάζω το μπολ.

prof2_400
 Για την μους σοκολάτας:
Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω τα 2 ποτήρια γάλα και ρίχνω τα 200 γρ. κουβερτούρας σε κομματάκια και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει σαν ρόφημα (γάλα κακάο).
Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και ρίχνουμε λίγες στάλες στο σκεύος για να δούμε εάν είναι λίγο πηχτή. prof3_400
 Μόλις πήξει ελαφρώς, σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μια στρώση στον πάτο του μπολ.prof4_400
 Ρίχνουμε μια στρώση κέϊκ την ραντίζουμε με λίγο λικέρ και την περιχύνουμε με μους σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση κέϊκ, λικέρ και μους σοκολάτας. Τέλος, το αφήνω να κρυώσει.prof5_400
 Για το γλάσσο σοκολάτας:
Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω το 1 ποτήρι γάλα και ρίχνω τα 100 γρ. κουβερτούρας σε κομματάκια και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει σαν ρόφημα (γάλα κακάο). Στη συνέχεια αφήνω να πάρει μερικές βράσεις, μέχρι που να πάρει πιο σκούρο χρώμα από αυτό της μους και να είναι αρκετά ποιο πηχτό. Το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις σταματήσει να αχνίζει το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Μην περιμένετε να πήξει πολύ.
 Γαρνιτούρα:
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο κορνέ και γαρνίρουμε το προφιτερόλ. Στη συνέχεια το στολίζουμε με κερασάκια και εάν θέλουμε βάζουμε και τρούφα χρωματιστή ή ινδική καρύδα.

Καλή επιτυχία!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7973
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 20-12-2009 10:42
 
Φανταστικό pastaflora. Πολύ έξυπνη εκτέλεση και αγαπημένο γλυκό. Θα ήταν ωραίο και με λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
 
mariaZ
2. 20-12-2009 18:02
 
πολύ έξυπνη ιδέα και εύκολη και θα  
ξετρελλάνει μικρούς και μεγάλους
 
maroula
3. 20-12-2009 22:17
 
Τρελαίνομαι για προφιτερόλ!Φοβερή ιδέα αντι για σου να χρησιμοποιήσεις το κέικ(δεν πάει και χαμένο το κέικ αν μας μείνει) ;)
 
renaki
4. 21-12-2009 06:29
 
Και πάντα έχω ένα θέμα με το κέικ που μένει. Αυτή η ιδέα είναι εξαιρετική!
 
vago
5. 21-12-2009 10:58
 
Καί όχι μόνο κέικ, αλλά και τα σουδάκια που μένουν τα πουράκια τα φρουί γλασσέ και πολλά πολλά αξιοποιούνται με αυτά τα γλάσσα. 
Μέχρι κέικ γεμιστά με γλάσσο και σαντιγί μπορείς να κάνεις και από επάνω να τα περιχύσεις με ρευστό γλάσσο.....
 
pastaflora
6. 21-12-2009 14:27
 
Πολύ έξυπνο :eek
 
marylou
7. 27-12-2009 22:51
 
:p ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ
 
nitsa2009

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός