Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυρόπιτα Νο.13 (ροζ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από papaki   
Σάββατο, 19/12/09
Αυτή την συνταγή την διάβασα στον γαστρονόμο! Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή, αν και έχω κάνει κάποιες αλλαγές στην αρχική συνταγή : Δηλαδή, εγώ έχω βάλει φέτα ενώ η συνταγή λέει ανθότυρο (αυτό το έκανα διότι δεν μου αρέσει καθόλου το ανθότυρο!). Επίσης, χρησιμοποίησα 200 γρ. παντζάρια ενώ η συνταγή λέει 1 κιλό (αυτό το έκανα γιατί μου φανήκαν υπερβολικά πολλά τα παντζάρια να είναι ένα κιλό).
Λοιπόν εγώ αυτές τις αλλαγές έκανα, δίνω και αυτά που λέει η συνταγή αρχικά, οπότε η επιλογή είναι δική σας!!!!
Υλικά:

Για το φύλλο:

  • 4 ½ φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

Για την γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένο
  • 200 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. παντζάρια
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Για το φύλλο :

 Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και προσθέτω εάν χρειάζεται νερό ή αλεύρι ανάλογα! Θέλω μια ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει στα χέρια! Έπειτα, την  χωρίζω στα 2 και τυλίγω με μεμβράνη! Αφήνω να ξεκουραστεί για 1 ώρα! Έπειτα, ανοίγω τα 2 κομμάτια ζύμης σε φύλλα! Για ταψί 32 εκ. το φύλλο που θα μπει από κάτω το ανοίγουμε λίγο μεγαλύτεροo από το ταψάκι ώστε να καλυφτούν τα πλαϊνά του ταψιού!!!

Για την γέμιση:

Καθαρίζω και κόβω στα 4 τα παντζάρια, τα τυλίγω με αλουμινόχαρτο αφού πρώτα προσθέσω το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο! Και τα ψήνω για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν ψηθούν τα κόβω μικρά-μικρά κομματάκια και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί! Βάζω το μείγμα στο ταψί όπου έχουμε στρώσει το φύλλο καλύπτω με το άλλο φύλλο και ενώνω τα πλαϊνά του φύλλου! Τρυπώ με μια οδοντογλυφίδα την  επιφάνεια της πίτας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7034
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 21-12-2009 09:22
 
Πρέπει να είναι πολύ εντυπωσιακό το αποτελεσμα. Ισως θα μπορούσαμε να πάρουμε και παντζάρια έτοιμα βρασμένα.
 
mariaZ
2. 21-12-2009 09:38
 
Λατρεύω το παντζάρι και νομίζω πως γευστικά, θα ταιριάζει πολύ με το τυρί. Θα τη δοκιμάσω αυτή τη τυρόπιτα με έτοιμο χωριάτικο φύλλο...δεν τα 'χω τα παιχνίδια με τον πλάστη!
 
Flora
3. 21-12-2009 11:10
 
Ωραία η πατζαροτυρόπτά σου, εγώ σήμερα δημοσίευσα την πατζαροχορτοτυρόπτα . με ροζ φύλλο....
 
pastaflora
4. 21-12-2009 18:42
 
Ναι mariaZ δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα εαν τα παντζαρια ειναι βρασμενα και οχι ετσι οπως λεει η συνταγη!!!το αποτελεσμα ειναι τελειο κοριτσια και γευστικα και οπτικα!!!
 
papaki
5. 22-12-2009 03:36
 
Πρωτότυπη και χρωματιστή τυροπιτούλα. Θα τη δοκιμάσω με φέτα αλλά περισσότερα παντζάρια και θα επανέλθω με εντυπώσεις. ;)
 
Faye
6. 22-12-2009 09:49
 
Παντζαροπιτα στην κεφαλονια κανουν με τα παντζαροφυλλα και γινεται εξαιρετικη. 
Η δικια σου με τους βολβους θα γινεται ακομα πιο νοστιμη!Μπραβο!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )