Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παντζαρόπιτα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 21/12/09
Παντζαρόπιτα : η ροζ πίτα
Υλικά
Για το φύλλο χρώματος ροζ
  • ½ αλεύρι ΑΠ
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ ποτήρι νερό από παντζάρια κόκκινο και ζεστό
  • ½ κούπα λάδι γενικώς για το φύλλο και το άλειμμά του
Για την γέμιση
  • 6 μεγάλους βολβούς παντζαριών βρασμένους σε φέτες στρόγγυλες και λεπτές
  • Λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετική
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα
  • Τα χόρτα των παντζαριών βρασμένα στυμμένα και αλατοπιπερωμένα
Εκτέλεση
  • Ζυμώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα μόνον 2 και χοντρά σαν "κουρού"
  • Τα βάζω σε λαδωμένο ταψί, πρώτα το ένα και το λαδώνω με τοιχώματα. Ακολούθως στρώνω τα τυριά, τα παντζάρια σε φέτες και τα χόρτα του παντζαριού.
  • Βάζω στα υπόλοιπα χόρτα το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια αλάτι και πιπέρι και τα στρώνω από επάνω.
  • Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, λαδώνω κάνω και ένα τριανταφυλλάκι με φύλλα στην μέση της πίτας , την χαράσσω ελαφρά από επάνω μόνον στο πρώτο φύλλο και ψήνω για 30΄ στους 180ο Κελσίου σκεπασμένη στην αρχή για να μην καεί από επάνω. Κατόπιν ξεσκεπάζω και ψήνω σιγά –σιγά μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές εξίσου καλά.
Είναι ξεχωριστή γεύση και συνοδεύεται από μπακαλιάρο κροκέτες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4798
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-12-2009 13:55
 
τελεια μου φαινεται και η δικια σου παντζαροτυροπιτα pastaflora!!! θα την δοκιμασω οπωσδηποτε!!!το ροζ φυλλο θα ειναι πολυ εντυπωσιακο!!! :grin :zzz
 
papaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 06/08/12 )