Τάρτα σπανάκι με μπεσαμέλ |
|
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Δευτέρα, 21/12/09 |
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ αλευρι
- 125 γρ. βουτυρο
- 2 κροκοι
- λιγο αλατι
- 2-3κ.σ παγωμενο νερο
Για τη γέμιση- 1 κιλο σπανάκι
- 1 ματσακι κρεμμυδακια φρεσκα (τα ασπρα μέρη)
- 1 μέτριο κρεμμυδι
- 1/2 ματσακι ανηθο
- 3/4 του κουτιου γάλα εβαποτε
- 1 αυγο
- 1/2 πακέτο τυρι κρεμα φιλαδελφεια
- 1/4-1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζανι ισως και παραπάνω φρυγανια τριμμένη
- 1 φλιτανι τυρια τριμμενα
- 2κ.σ μπεσαμελ
- 1/4 κ.γ μοσχοκαρυδο
- Αλατι, πιπερι
- 2 1/2 φλιτζανια μπεσαμελ γιατην επικαλυψη
- Λιγο εξτρα τυρι τριμμενο για πασπαλισμα
Εκτέλεση - Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο
- Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεα
- Πλένουμε ,ζεματαμε και σουρωνουμε πολυ καλα το σπανακι μας.
- Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, φρεσκα και ξερα ψιλοκομμενα μεχρι να χρυσισουν, προσθετουμε το σπανακι και το γυριζουμε και αυτο μαζι με τα κρεμμυδια.
- Ριχνουμε το γαλα, αλατι, πιπερι και το μοσχοκαρυδο και βαζοντας ελαχιστο νερο (2κ.σ) γιατι θα βγαλουν και τα λαχανικα αφηνουμε να μαγειρευτει.
- Οταν ειναι ετοιμο και εχει πιει τα υγρα του ριχνουμε τη φρυγανια, το τυρι κρεμα και τον ανηθο.
- Μολις το μειγμα ειναι χλιαρο προσθετουμε τη μπεσαμελ, τα τριμμενα τυρια και το αυγο χτυπημενο.
- Αδειαζουμε στην ταρτα και καλυπτουμε με τη μπεσαμελ και το τριμμενο τυρι.
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 1 ωρα μεχρι να ροδισει η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 14120 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )
|