Μια συνταγή που την είχα δει πριν χρόνια σε κάποιο περιοδικό και μας άρεσε πολύ. Έκτοτε την κάνουμε συχνά μιας και είναι πολύ εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και δεν χρειάζεται εξειδικευμένα υλικά. Δοκιμάστε τη. Υλικά (για 2 άτομα) - 250γρ. σπαγγέτι
- 1 στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό ή ροζέ
- ½ κούπα αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 150-200ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση - Βράζουμε τα μακαρόνια κατά τα γούστα μας.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε για λίγο το σκόρδο στο βούτυρο, να βγάλει το άρωμά του, και προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’-15’ να βράσουν αλλά να μείνουν τρυφερές.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα την οποία την έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε 2-3 κ.σ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με λίγη έξτρα παρμεζάνα και μαϊντανό. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 4952 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |