Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βασιλόπιτα Νο.06 (με άρωμα λεμονιού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 29/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Βασιλόπιτα Νο.06 (με άρωμα λεμονιού)
Σελίδα 2
Βασιλόπιτα

Η συνταγή ειναι της γνωστής γειτόνισσας μου που ειναι εξπερτ στα γλυκά. Την εχω δοκιμάσει και ειναι φοβερα αφρατη. Σας τη συστήνω και επιφυλασσομαι για φωτό αυριο που θα τη φτιάξω.

Υλικά
  • 250 γρ. βουτυρο lurpak σε θερμοκρασια δωματίου
  • 350 γρ. ζαχαρη
  • 6 αβγα (χωρισμενα)
  • 180 γρ.κρεμα γαλακτος
  • 50 γρ.γαλα
  • 1 βανιλια 
  • 1 μετριο λεμονι (το ξυσμα και το χυμό του) 
  • 420 γρ.αλευρι γ.ο.χ
  • 20 γρ.μπεικιν
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα σπραδια σε μαρεγκα.
  • Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη Βασιλόπιταζαχαρη να αφρατεψει και προσθετουμε ενα ενα τα κροκαδια και τη βανιλια.
  • Συνεχιζουμε το χτυπημα και προσθετουμε στο τελος την κρεμα γαλακτος ,χυμο απο ενα λεμονι,το γαλα και το ξυσμα του λεμονιου.
  • Ριχνουμε σταδιακα το αλευρι με το μπεικιν και μολις ενσωματωθει ανακατευουμε μεσα απαλα τη μαρεγκα.
  • Αδειαζουμε σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψί (Νο 28) ή φορμα και ψήνουμε στους 180 βαθμους για 45-60 λεπτα μεχρι να ροδίσει.
  • Πασπαλιζουμε με αχνη ζάχαρη ή εναλλακτικα περιχυνουμε με επικάλυψη σοκολατας μαυρης ή ακομα καλυτερα λευκης και γραφουμε το ετος.

Μην ξεχασετε να βάλετε το κέρμα!!

Βασιλόπιτα

Καλή Χρονιά!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (37) | Εμφανίσεις: 33837
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (29)
1. 30-12-2009 13:53
 
xronia polla margarita i sintagi sou fainete yperoxi mporw na kanw mia paralagi anti gia lemoni na valw portokali? euxaristw
 
anna9
2. 30-12-2009 13:59
 
mpoerw na valw krema galaktos light?
 
anna9
3. 30-12-2009 14:24
 
Με λεμόνι ε? Μοσχομυριστή και πρωτότυπη! Περιμένουμε και φωτογραφία!
 
vago
4. 30-12-2009 15:12
 
Anne9 φανταζομαι πως μπρεις γιαιτ οχι απλα να ειναι μικρο το πορτοκαλακι ετσι? 
Παντως παιδια το λεμονι δεν της φαινεται αν το φοβαστε αλλα της δινει πολυ αναλαφρη γευση!Επιμενω να το δοκιμασετε!! 
Οσο για την κρεμα γαλακτος και η ιδια μου ειπε οτι light χρησιμοποιει απλα το βουτυρο να ειναι λουρπακ για πιο ωραια γευση. 
Αυριο βαγγο η φωτο...!
 
margarita79
5. 30-12-2009 16:29
 
Μαργαρίτα μου θα τη φτιάξω αύριο και θα σου πω τα αποτελέσματα! Πάντως από τα υλικά της φαίνεται υπέροχη! Ευχαριστούμε! :)
 
linmak88
6. 30-12-2009 16:54
 
Λοιπόν Μαργαριτούλα , μόλις σκέφτομαι ότι χρειάζομαι μιά ακόμη βασιλόπιταγια την Πρωτοχρονιά στο τραπέζι ποο θα κάνω, οπότε θα φτιάξω αυτήν. Τώρα λέω αντί για λεμόνι να βάλω μοσχολέμονο (λάιμ) που είναι και πιό αρωματικό και για επικάλυψη να κάνω ένα γλάσο με άχνη νερό, λίγο λάιμ χυμό και ξύσμα και να διακοσμήσω με φρουί γλασέ;. Πως σου φαίνεται η ιδέα;
 
Faye
7. 30-12-2009 16:57
 
Το λαιμ ειναι σουπερ ιδεα !!Μηπως πικριζει λιγο ομως?Δεν ειμαι σιγουρη δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. 
Οσο για την επικαλυψη εμενα δε μου πολυαρεσουν τα γλασσα διοτι διαφανιζουν λιγακι(ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω) :grin  
Εγω θα κανω επικαλυψη λευκης σοκολατας το εχω αποφασισει :p 
Η γειτονισσα παντα την εχει με αχνη οποτε δε ξερω... 
Ας δοκιμασουμε και βλεπουμε!!
 
margarita79
8. 30-12-2009 17:04
 
Μαργαρίτα μου το λάιμ το έχω ξαναχρησιμοποιήσει σε κέικ λεμονιού και δεν πίκριζε καθόλου. Βέβαια θέλει ξύσιμο έξω έξω μόνο το πράσινο να μην ξύσουμε καθόλου από την ψύχα, αυτή είναι που πικρίζει ;)  
Για την επικάλυψη θα δω τι θα προκύψει τελικά, μέχρι να αποφασίσω εγώ.... μάλλον για σοκολάτα το βλέπω τώρα που το λες. :)
 
Faye
9. 31-12-2009 14:59
 
Προστέθηκε και η φωτο! 
Και του Χρονου!!!
 
margarita79
10. 31-12-2009 15:49
 
Αχ Μαργαρίτα μου κάθε φορά με αφήνεις με το στόμα ανοιχτο. Μπράβο σου να σε χαίρεται ο αντρούλης σου και το παιδάκι σου. Καλή χρονιά :)
 
ekaterini
11. 31-12-2009 16:25
 
Σε ευχαριστω βρε Κατια μου!και εσυ να χαιρεσαι την ομορφη οικογενεια σου!
 
margarita79
12. 31-12-2009 19:04
 
Και του χρόνου με υγεία!
 
vago
13. 31-12-2009 19:37
 
δεν παίζεσαι φιλενάδα...μπράβο σου...
 
sardelaki
14. 01-01-2010 18:40
 
Μαργαρίτα πολύ καλή η συνταγή σου. Εχω κάνει αρκετές βασιλόπιτες έως τώρα. Η συγκεκριμένη είναι η πιο αφράτη και η πιο ελαφριά βασιλόπιτα που έχουμε φάει. Μετά από τόσο φαγητό και 12:00 το βράδυ, ήταν ό,τι έπρεπε. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα και ευχαριστώ για τη συνταγή. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  
(η διακόσμηση είναι του ArXou) 
 
voula
15. 02-01-2010 06:44
 
Και του χρόνου με υγεία φανταστικές οι πιτούλες
 
mariaZ


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )