Σελίδα 2 από 2 Η συνταγή ειναι της γνωστής γειτόνισσας μου που ειναι εξπερτ στα γλυκά. Την εχω δοκιμάσει και ειναι φοβερα αφρατη. Σας τη συστήνω και επιφυλασσομαι για φωτό αυριο που θα τη φτιάξω. Υλικά - 250 γρ. βουτυρο lurpak σε θερμοκρασια δωματίου
- 350 γρ. ζαχαρη
- 6 αβγα (χωρισμενα)
- 180 γρ.κρεμα γαλακτος
- 50 γρ.γαλα
- 1 βανιλια
- 1 μετριο λεμονι (το ξυσμα και το χυμό του)
- 420 γρ.αλευρι γ.ο.χ
- 20 γρ.μπεικιν
Εκτέλεση - Χτυπάμε τα σπραδια σε μαρεγκα.
- Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει και προσθετουμε ενα ενα τα κροκαδια και τη βανιλια.
- Συνεχιζουμε το χτυπημα και προσθετουμε στο τελος την κρεμα γαλακτος ,χυμο απο ενα λεμονι,το γαλα και το ξυσμα του λεμονιου.
- Ριχνουμε σταδιακα το αλευρι με το μπεικιν και μολις ενσωματωθει ανακατευουμε μεσα απαλα τη μαρεγκα.
- Αδειαζουμε σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψί (Νο 28) ή φορμα και ψήνουμε στους 180 βαθμους για 45-60 λεπτα μεχρι να ροδίσει.
- Πασπαλιζουμε με αχνη ζάχαρη ή εναλλακτικα περιχυνουμε με επικάλυψη σοκολατας μαυρης ή ακομα καλυτερα λευκης και γραφουμε το ετος.
Μην ξεχασετε να βάλετε το κέρμα!! Καλή Χρονιά!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (37) | Εμφανίσεις: 33838 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|