Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ροξάκια Νο.02- Θεσσαλονίκης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τετάρτη, 30/12/09
Τη συνταγή αυτή την θυμήθηκα πολύ πρόσφατα. Την έχω γραμμένη στο τετράδιο με συνταγές που γράφω από το δημοτικό! Τα έφτιαχνε η μαμά μου πολύ συχνά και είναι πολύ νόστιμα! Να τα δοκιμάσετε και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά:
  •  1 φακελάκι μαγιά
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
  • 1 βιτάμ λιωμένο
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ καρυδόψιχα
  • 3 κουτ.σούπας κακάο σκόνη
  • αλεύρι, όσο σηκώσει

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • το χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε στη συνέχεια το λιωμένο βιτάμ, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι-τόσο όσο να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας! Έπειτα, παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε σ'αυτήν 2 κουτ.σούπας γάλα, την καρυδόψιχα και το κακάο. Ζυμώνουμε πάλι το ζυμαράκι μας ώσπου να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Παίρνουμε τη μισή από την άσπρη ζύμη, την ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη μακρόστενη και σε πάχος ένα δάκτυλο περίπου και βάζουμε στην άκρη τη μισή από την καφέ ζύμη μας αφού πρώτα την πλάσουμε στα χέρια μας στρογγυλή και μακριά-σαν κορδόνι. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τις 2 ζύμες. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες μισές ζύμες μας. Όταν τα ρολά μας είναι έτοιμα, αρχίζουμε να τα κόβουμε σε φέτες μ'ένα μαχαίρι και έπειτα τα τοποθετούμε σ'ένα λαδωμένο ταψί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνουμε το σιρόπι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε από μια κουτ. σούπας από πάνω από κάθε ροξάκι και το υπόλοιπο το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμη και περιχύνουμε τα ροξάκια μας αφού πρώτα έχουν κρυώσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 9616
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 03-01-2010 00:32
 
Τετοια ωρα τετοια λογια!Τι μου κανεις τωρα.Με βλεπω πρωι πρωι να τα φτιαχνω μιας και ειναι ιδιαιτερα ευκολη η συνταγη. Μπραβο στη μαμα αλλα και σε σενα που φυλαγες τις συνταγες απο παιδι.Καλη σου χρονια ;)
 
renaki
2. 03-01-2010 02:33
 
Α Λίνα πολύ ωραία γλυκάκια :p  
Και πολύ εύκολα. Είχα πάντα την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο γλυκό είναι δύσκολο. Μπράβο σου!!! 
 
Τετράδιο από το δημοτικό ε; Κι εγώ έχω δυο - τρία τέτοια. ;)
 
Faye
3. 03-01-2010 07:16
 
Τέλεια η συνταγή Λίνα, και πραγματικά αρκετά εύκολη :eek Μπράβο :zzz
 
mariaZ
4. 03-01-2010 10:11
 
Thank you girls! :zzz
 
linmak88
5. 03-01-2010 11:59
 
βαλτε καμια φωτο ρε παιδια να δουμε πως ειναι τα ροξακια
 
christia
6. 03-01-2010 13:41
 
Δεν ξέρω να βάζω φωτογραφίες! Μαργαρίτα μου, μπορείς να βονθήσεις; :roll
 
linmak88
7. 03-01-2010 15:17
 
Λίνα αυτά τα ροξάκια σου είναι σκέτη πρόκληση :upset Έχω και εγώ μια συνταγή εύκολη αλλά η δική σου είναι καλύτερη!!! 
Το βιτάμ το βάζεις μαζί με το γάλα και τη μαγιά?
 
YANNA
8. 03-01-2010 19:08
 
Ακριβώς Γιάννα μου και συγγνώμη για την παράλειψη αλλάτο διόρθωσα τώρα. :roll
 
linmak88
9. 14-02-2010 15:20
 
μμμμμ τα εκανα κ ειναιιι πεντανοστιμα και χωρις σιροπι για τον καφε οτι πρεπει,ειδικα αν προσθεσεις στη ζυμη λιγο ζαχαρη τρωγονται και σκετα. 
τωρα θα τα φωτογραφισω να τα βαλω εδω. 
δεν ξερω αν θα γινουν ωραια με το σιροπι γτ δν ειχα ολη την ζαχαρη και προσθεσα και λιγη αχνη.....αλλα θα τα ξαναφτιαξω συντομα γτ εμεινα πολυ ευχαριστημενη.και ολοι εδω στο σπιτι,και ειναι πααανεευκολη
 
mariangela
10. 14-02-2010 15:23
 
α να πω οτι τα εκανα περιπου ενα δαχτυλο αλλα φουσκωσανε παρα πολυ οποτε προτεινω να τα κανετε οσο το δυνατον λεπτοτερα γτ φουσκωνουνε αρκετα σε σχεση με το ποσο ειναι ζυμωμενα μονο
 
mariangela

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )