Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαχανόρυζο Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από stellunak   
Παρασκευή, 01/01/10

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε τραπέζι χωρς κρέας μέσα στις γιορτές, οπότε όταν έρθει η στιγμή να ξαναμαγειρέψεις στο σπίτι, συνήθως προτιμάς κάτι χορτοφαγικό.
Σ' αυτή τη συνταγή για λαχανόρυζο, καβουρδίζουμε πρώτα το λάχανο, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο νόστιμο, αλλά και λίγο πιο βαρύ.

Για την πιο ελαφριά εκδοχή του, μπορείτε να δείτε εδώ.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας (δεν είχα και έβαλα μισό ποτήρι τριμμένη ντομάτα με μισό νερό)
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι (έβαλα λίγο παραπάνω γιατί το θέλω πιο… ρυζωμένο. Καρολίνα, κλασικά)
  • 5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το καβουρδίζουμε στο λάδι (για 3-4 λεπτά).
  • Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει διαφανές (αυτό δεν κατάλαβα πώς γίνεται, στο τσακ του πρόλαβα να μη μου γίνει καφέ, ίσως χρειαζόταν πιο χαμηλή θερμοκρασία, αλλά με παρέσυρε το «καβουρδίζουμε») και ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε λίγο (ζεστό) νερό ακόμα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5178
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/01/10 )