Ενα πολύ ωραίο γιορτινό φαγητό με συνταγή της φίλης μου της Νατάσσας!! Υλικά - 1 ρολό χοιρινό
- 5 πορτοκάλια το χυμό τους
- 2 πορτοκάλια ολοκληρα
- 15 δαμασκηνα αποξηραμένα
- Μισό μπουκάλι ημίγλυκο κρασί
- 2-3 κ.σ φρεσκο βουτυρο ή φυτινη
- 1/2 φλιτζανι λάδι
- Αλατι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Παιρνουμε απο τον χασαπη ενα ρολο χοιρινο (σε διχτακι).
- Το βαζουμε οπως ειναι μεσα σε μια κατσαρολα (χυτρα) αλατοπιπερωμενο και το τσιγαριζουμε με τη φυτίνη.
- Μολις τσιγαριστει ριχνουμε μεσα χυμο απο 5 πορτοκαλια, 2 πορτοκαλια ολοκληρα ξεφλουδισμενα και 15 δαμασκηνα αποξηραμενα. Κλεινουμε τη χυτρα και το αφηνουμε να βρασει για 20 λεπτα.
- Ανοιγουμε τη χυτρα, αφαιρουμε το κρεας και το κοβουμε σε φετες αφού κρυώσει (για μεγαλύτερη ευκολια το κόβουμε με ηλεκτρικο μαχαιρι. Εγω εχω μια μηχανή χειροκίνητη απο τον παππου μου που κανει την ιδια ισως και καλύτερη δουλειά).
- Περναμε τα πορτοκαλια και τα δαμασκηνα απο το μουλτι να γινουν αλοιφη.
- Τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα, μαζι με το κρεας και το λαδι και προσθετουμε μισο μπουκαλι ημιγλυκο κρασι.
- Τα αφηνουμε να βρασουν ολα μαζι, μεχρι να δεσει η σαλτσα και να μαλακωσει το κρεας.
Σερβιρουμε ιδανικα με ρυζι ή πατάτες φούρνου. Καλή Όρεξη!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 37546 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |