Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Ταλιατέλες με χαβιάρι και βότκα
Ταλιατέλες με χαβιάρι και βότκα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Faye   
Κυριακή, 03/01/10

Να σας δώσω κι εγώ μια γκουρμεδιάρικη συνταγούλα απ το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, έτσι για να καλωσορίσουμε τον καινούργιο χρόνο όπως του αξίζει!!!

Η συνταγή είναι από σεφ μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας.

Υλικά
  • 1/2 κιλό ταλιατέλες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμ. μπρικ
  • 50 γραμ. χαβιάρι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ βότκα
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι χοντροκομμένο
  • επιπλέον μπρικ
Υλικά :
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Σε μιά κατσαρολίτσα ρίχνουμε τη βότκα και την αφήνουμε να πάρει μιά βράση.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει ελαφρά η σάλτσα μας.
  • Όταν βράσουν οι ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Σερβίρουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε πάνω το μπρικ και το χαβιάρι και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζουμε μιά μεγάλη κουταλιά μπρικ.

Πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοκομμενο, χοντροκομμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε το πιάτο μας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5991
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 06-01-2010 14:48
 
Αυτή τη συνταγή τη βρίσκω συνέχεια μπροστά μου. την έχω φάει κιόλας, δε με ενθουσίασε
 
yami
2. 06-01-2010 15:14
 
Το "γκουρμεδιάρικη" με έστειλε Φαίη μου, με έστειλε!!!!! :zzz
 
linmak88
3. 06-01-2010 15:27
 
Yami, αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερη και αν δεν σου αρέσει το μπρικ και το χαβιάρι, είναι φυσικό να μην σε ενθουσίασε. Εμένα πάλι τέτοιου είδους γεύσεις με απογειώνουν :zzz
 
ekaterini
4. 06-01-2010 17:35
 
Να πω επίσης ότι πολύ μου άρεσε που έγραψες από που είναι η συνταγή. 
Μήπως να έβαζα ταραμοσαλάτα που μου αρέσει; :grin
 
yami
5. 06-01-2010 19:05
 
Οντως "γκουρμεδιάρικη" :grin Μπράβο Φαίη πολύ γιορτινή η συνταγή σου. Εγώ δεν είμαι φαν του μπρικ και χαβιάρι αλλά ακούγεται ενδιαφέρον
 
mariaZ
6. 09-01-2010 00:56
 
Κορίτσια αυτό το πιάτο ήταν ένα από τα πιάτα βαλεντίνικου δείπνου σε μεγάλο ξενοδοχείο που είχε σαν πρώτο καναπεδάκι με σολωμό και χαβιάρι, δεύτερο αυτό, κυρίως φιλιτάκια κοτόπουλου με άγριο ρύζι και επιδόρπιο κράμα καραμελέ με σαφράν. Με όλα αυτά έδενε πολύ. Και βέβαια δεν είναι το φαί που θα φάμε υπερβολική ποσότητα εννοείται. 
Είναι για ειδικές περιπτώσεις. ;)  
 
Yami ταραμοσαλάτα λες ε; :grin :grin
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )