Ένα αρκετά εύκολο γλυκό που μπορεί να το κάνει ο καθένας στο σπίτι του εύκολα και γρήγορα. ΥΛΙΚΑ (για περίπου 50 τηγανίτες): - 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 mlγάλα
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ κοφτή μπεικιν πάουντερ
- 1 βανίλια (κάψουλα ή μπαστουνάκι)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ: - Μέλι
- καρύδια ψιλοκομμένα
- ζάχαρη
- κανέλα
- 300 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: - Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα με το μπεικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε τη βανίλια (τα σποράκια του λοβού ή τη σκόνη ) στο μίγμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας με το σαύρμα διαρκώς ώσπου να ετοιμάσουμε ένα πηχτό χυλό.
- Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία βυθίζουμε το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό πριν βάλουμε χυλό).
- Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λαδι.
- Μετά από 3 λεπτά μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη, καρύδια.
Περιχύνουμε με μέλι Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11124 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |