Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Τηγανίτες με μέλι και καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από evi20   
Δευτέρα, 04/01/10

Ένα αρκετά εύκολο γλυκό που μπορεί να το κάνει ο καθένας στο σπίτι του εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 50 τηγανίτες):
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 mlγάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ κοφτή μπεικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια (κάψουλα ή μπαστουνάκι)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

  • Μέλι
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη
  • κανέλα
  • 300 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα με το μπεικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια (τα σποράκια του λοβού ή τη σκόνη ) στο μίγμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας με το σαύρμα διαρκώς ώσπου να ετοιμάσουμε ένα πηχτό χυλό.
  • Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία βυθίζουμε το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό πριν βάλουμε χυλό).
  • Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λαδι.
  • Μετά από 3 λεπτά μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζουμε με  ζάχαρη, καρύδια.
Περιχύνουμε με μέλι
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8278
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-01-2010 18:13
 
Πολύ ωραίο γλυκάκι Μπράβο Ευη
 
mariaZ
2. 08-01-2010 12:41
 
πολύ ωραία...θα τις δοκιμάσω σήμερα...πόσο λάδι βάζεις να κάψει;
 
sardelaki
3. 08-01-2010 12:41
 
άκυρο...τώρα είδα πιο κάτω πόσο βάζεις :roll
 
sardelaki
4. 08-01-2010 21:36
 
λοιπόν έφτιαξα τις τηγανίτες και τσακίσαμε μερικές με τον σύζυγο...άψογη η συνταγή σου και τέλειες και αφράτες οι τηγανίτες σου! Μπράβο! :zzz
 
sardelaki
5. 08-02-2010 03:26
 
καλησπερα..ή μαλλον καλημερα κ απο μενα!να ρωτησω κατι,η συνταγη λεει για 50περιπου τηγανιτες..ισως ακουστω αφελης αλλα τι μεγεθος περιπου εχουν οι τηγανιτες?ρωταω γτι θελω να τις κανω για 4 ατομα για πρωινο να ξερω αν ειναι να μειωσω τη δοσολογια..κ κατι ακομα,μπορω να κανω τη ζυμη κ να την διατηρησω στο ψυγειο ή την καταψυξη για καποιες μερες?
 
eripan
6. 08-02-2010 13:34
 
καλημερα κ παλι..μια ακομα απορια,αντι για αλευρι για ολες τις χρησεις μπορω να βαλω αλευρι που φουσκωνει μονο του κ να παραλειψω το μπεικιν?!
 
eripan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Μίνι μπλέντερ με σετ δοχείων
Το Top στην φιλοξενία