Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο στιφάδο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από evi20   
Δευτέρα, 04/01/10

Ένα ωραιότατο σπιτικό φαγητό.

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)
  • 1200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 σκ. Σκόρδου λιωμένες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 κόκκους  μπαχάρι
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών KNORR
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ενώ τα αλατίσουμε πρώτα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  • Τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Καρυκεύουμε με δαφνόφυλλα και μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε το ζωμό προσθέτοντας σε ζεστό νερό το «σπιτικό» ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών στο φαγητό.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 40 με 45 λεπτά.
  • Κατόπιν παίρνουμε 2 φλ. ζωμό από τη κατσαρόλα και μέσα διαλύουμε το κορν φλάουρ.  Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα και ανακινούμε καλά ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
  • Ανακινούμε καλά τη κατσαρόλα και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 5352
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-01-2010 12:40
 
Κλασικό νόστιμο φαγητάκι :p Τέλειο!
 
renaki
2. 08-01-2010 15:11
 
Στιφάδο και άνοστο απλώς δεν υπάρχει! Λουκούμι!!! :zzz
 
linmak88
3. 09-01-2010 00:49
 
Ωραιότατο όντως. Το φτιάχνω κι εγώ συχνά με τιε εξείς διαφορές: αντί για κρασί, ξύδι και στα μπαχαρικά προσθέτω ακόμη γαρύφαλλο , κανέλα.
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/01/10 )