Ένα ωραιότατο σπιτικό φαγητό. ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) - 1200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 φλ. λευκό κρασί
- 2 σκ. Σκόρδου λιωμένες
- 2 δαφνόφυλλα
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών KNORR
- 500 ml νερό
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: - Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ενώ τα αλατίσουμε πρώτα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Καρυκεύουμε με δαφνόφυλλα και μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ετοιμάζουμε το ζωμό προσθέτοντας σε ζεστό νερό το «σπιτικό» ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών στο φαγητό.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 40 με 45 λεπτά.
- Κατόπιν παίρνουμε 2 φλ. ζωμό από τη κατσαρόλα και μέσα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα και ανακινούμε καλά ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
- Ανακινούμε καλά τη κατσαρόλα και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 5352 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |