Υλικά : - Κόκκινο λάχανο
- Άσπρο λάχανο
- 1 ξυνόμηλο κομμένο σε κύβους
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κουταλιές σέλερι
- Αλάτι
- Μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κουταλιές μαγιονέζα
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση : Κόβουμε το κόκκινο λάχανο και το τρίβουμε με λίγο αλάτι και το βάζουμε στο σουρωτήρι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας . Το ξυνόμηλο το έχουμε περιχύσει με μια κουταλιά λεμόνι για να μην μαυρίσει. Σε σέικερ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας μας και τα ρίχνουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε Παρατηρήσεις : - το κόκκινο λάχανο μπορούμε να μην το τρίψουμε με αλάτι και να το βάλουμε έτσι αν μας αρέσει
- Τη σάλτσα τη βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε
- Τα υλικά της σάλτσας μπορούν ν΄ αυξομειωθούν ανάλογα με τα γούστα και την ποσότητα των λαχανικών. Εγώ αυτά που δίνω είναι για μια σαλατιέρα κανονικού μεγέθους.
- Δεν βάζουμε αλάτι αν τρίψουμε το κόκκινο λάχανο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 14822 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |