Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπατζίνα (Θεσσαλίας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Πέμπτη, 07/01/10

__400_19
Φωτογραφία απο το μέλος: mariaZ

Μια συνταγή που έμαθα να κάνω όταν δούλευα στον Αλμυρό του Βόλου από Λαρισαία συνάδελφο.

Είναι πολύ επιτυχημένη-πεντανόστιμη και εύκολη πίτα και τρώγεται στη στιγμή και όλοι γλύφουν και τα δάκτυλά τους !
Υλικά:
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 200 γραμ. μαργαρίνη
  • 2 ποτ. νερού φρέσκο γάλα
  • 3 κούπες φέτα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι όσο σηκώσει
  • Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού και για το ράντισμα της πίτας
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει τόσο πηκτό όσο το κουρκούτι, δηλαδή ούτε να είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε και συμπαγές ζυμάρι.
  • Σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα, από πάνω το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη φέτα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή Επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 13014
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 09-01-2010 19:34
 
Γρήγορες και νόστιμες αυτές οι πίτες! 
Μπράβο Λίνα μου, θα την φτιάξω σίγουρα :)
 
YANNA
2. 09-01-2010 21:10
 
θα φτιαχτεί προσεχώς 
μπράβο Λίνα :) :p
 
maroula
3. 09-01-2010 21:33
 
Αν θέλω μπορώ να βάλω περισσότερα κολοκυθάκια Λινάκι? Θα την φτιάξω αύριο Αα και κάτι ακόμα σε τι ταψί περίπου την βάζεις σαν διάσταση?
 
mariaZ
4. 09-01-2010 22:32
 
Πολυ ωραια Λινα!Εγω την λεω ξεσκεπαστη κολοκυθοπιτα :grin  
Μαρακι μην βαλεις πολυ περισσοτερα κολοκυθια διοτι βγαζουν υγρα και λασπωνει μετα.
 
margarita79
5. 10-01-2010 00:34
 
δοκιμάστε αντί για απλο αλεύρι να βάλετε καλαμποκάλευρο (μπομπότα), ρουφά τα λάδια και δίνει στεγνότερο αποτέλεσμα. Στην ήπειρο σε τέτοιου είδους πίτες το χρησιμοποιούμε πολύ.
 
xlogo
6. 10-01-2010 01:06
 
A πολύ ωραία μου φαίνεται αυτή η πιτούλα. Τώρα κι εγώ λέω να βάλω 2 - 3 κολοκυθάκι. Αν τα τρίψω και τ αφήσω να στραγγίξουν λέτε να υπάρχει πρόβλημα;
 
Faye
7. 10-01-2010 11:16
 
Ωραία πίτα Λίνα πρέπει να είναι αυτή. Γρήγορη και εύκολη.
 
voula
8. 10-01-2010 14:13
 
Λοιπόν κορίτσια, το κολοκυθάκι είναι αυστηρώς ένα. Όπως λέει και η Μαργαρίτα-μετά λασπώνει. 
Το ταψί που χρησιμοποιώ εγώ είναι ένα μακρόστενο αντικολλητικό-40x30εκ. περίπου. Άλλωστε θα δείτε την ποσότητα του χυλού και θα καταλάβετε ποιο ταψί σας να χρησιμοποιήσετε. Η πιτούλα αυτή είναι σχετικά λεπτή! Όσο για το καλαμποκάλευρο-ναι κι εγώ το χρησιμοποιώ αλλά σε λίγη ποσότητα-ίσα-ίσα για να ρουφήξει τα υγρά γιατί σκληραίνει η πίτα. :)
 
linmak88
9. 10-01-2010 14:54
 
Λινάκι δεν πρόλαβα τις σημειώσεις σου κι έβαλα δυο κολοκυθάκια μου έγινε όμως τέλειο ;) Δοκίμασα κι εγώ ένα πολύ μικρό κοματάκι (για να μην ξεφύγω απο την δίαιτα ( :( ) Είναι τέλειο πράγματι και πανεύκολο θα στείλω και φωτό να έχεις :)
 
mariaZ
10. 10-01-2010 15:27
 
Αχ, ναι βρε κορίτσια. Δεν ξέρω να βάζω φώτο οπότε θα μου κάνατε μεγάλη χάρη όποτε μαγειρεύει κάποια από εσάς μια συνταγή μου να βάζει και φωτό γιατί έτσι δείχνουν καλύτερες! :zzz
 
linmak88
11. 10-01-2010 15:30
 
Χαίρομαι πολύ όταν σας αρέσει μια συνταγή μου!!! Κάνω σαν παιδί από τη χαρά μου!!! 
Αλλά επειδή η αγαπημένη μου συνταγή είναι το "κοτόπουλο παπρικάτο" σας προτρέπω να τη δοκιμάσετε! ;) :zzz
 
linmak88
12. 10-01-2010 19:15
 
Ολα με τη σειρά τους θα δοκιμαστούν (είπαμε κάνουμε και δίαιτα :grin ) αλλά να είσαι σίγουρη οτι θα τα δοκιμάσουμε ;)
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/11/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός