Μπελαλίδικο αλλά πολύ αγαπημένο γλυκό. Επιφυλάσσομαι να βαλω φωτο με το περιεχόμενο σερβιρισμένο γιατι το ειχα στο γιορτινο τραπέζι μου και δεν προλάβα. Εγινε ανάρπαστο!! Υλικά - Μιση δόση σουδάκια (για υλικά και εκτέλεση δειτε εδώ )
Για τη γέμιση - 350 γρ.φρεσκο γάλα
- 150 γρ.κρεμα γάλακτος
- 80 γρ.ζαχαρη
- 1 αυγο
- 3 κροκοι αυγων
- 40 γρ.κορν φλαουρ
- 1 κλωναράκι βανιλιας ή 1-2 κάψουλες βανίλιας
Για την σώς σοκολάτας - 250 γρ μαργαρίνη ή 100 γρ.βουτυρο λουρπακ σοφτ και 150 γρ. μαργαρινη
- 2 φλιτζανια ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζανι κακαο
- 1 φλιτανι γαλα εβαπορε
- 1/4 φλιτζανιου κονιακ ή λικερ ή ποτο της αρεσκειας σας
- 1 αυγο
- 3/4 πλακα κουβερτουρα
- 2 βανιλιες
Για τη διακοσμηση - Σαντιγυ
- Τριμμενη κουβερτουρα
- Κερασακια μαρασκινο
Εκτέλεση - Ετοιμάζεται τα σουδάκια (μπορειτε και απο την προηγουμενη μερα)
Για τη γέμιση- Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την κρεμα γαλακτος και τη βανιλια.
- Ανακατευουμε τη αχαρη με το κορν φλαουρ και τα αυγα χτυπημενα.
- Πριν βρασει το γάλα ριχνουμε το 1/3 στο μειγμα των αυγων ανακατευουμε και το αδειαζουμε μεσα στο υπολοιπο γαλα στην κατσαρολα
- Συνεχιζουμε το ανακατεμα και μολις δεσει η κρεμα και αρχισει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια.
- Αδειαζουμε σε ενα καθαρο σκευος και σκεπαζουμε με μεμβρανη που θα εφαπττεται πανω στην κρεμα για να μην πιασει κρουστα.
- Μολις κρυωσει τη χτυπαμε με το μιξερ χειρος για να μαλακωσει και να γινει λια και απαλη.
- Ανοιγουμε τα σου στα δυο και τα γεμιζουμε με ενα κουταλι ή με ενα κορνε.
Για την σως σοκολάτας - Σε μια κατσαρόλα βαζουμε τη μαργαρινη, τη ζαχαρη, το γαλα και το ποτο μεχρι να βρασουν.
- Λιωνουμε το κακαο μεσα στην κατσαρολα κατεβαζουμε απο το ματι να χλιαραινει και περνουμε μικρη ποσοτητα απο το μειγμα και το προσθετουμε στο χτυπημενο αυγο για να παρει θερμοκρασια.
- Σταδιακα προσθετουμε το αυγο στην κατσαρολα με το γαλα και ριχνουμε τη βανιλια.
- Ξανααναβουμε την εστια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η κρεμα.
- Αποσυρουμε απο τη φωτια.
- Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και την προσθετουμε στην κρεμα.
- Αφου κρυωσει ριχνουμε λίγη απο την κρεμα ζαχαροπλαστικης που φτιαξαμε και λιγη κρεμα γαλακτος χτυπημενη ελαφρα και ανακατευουμε (δε βαζουμε πολυ κρεμα και πολυ σαντιγύ για να παραμεινει η σως ρευστη προσθεστε οση νομιζετε αναλογα το γουστο σας).
- Περιχυνουμε τα γεμισμενα σου και καλυπτουμε με σαντυγι
- Στολιζουμε με κερασακια και τριμμενη κουβερτουρα.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 8562 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |