Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Προφιτερόλ Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 08/01/10
baa_4217_400

Μπελαλίδικο αλλά πολύ αγαπημένο γλυκό. Επιφυλάσσομαι να βαλω φωτο με το περιεχόμενο σερβιρισμένο γιατι το ειχα στο γιορτινο τραπέζι μου και δεν προλάβα. Εγινε ανάρπαστο!!

Υλικά
  • Μιση δόση σουδάκια (για υλικά και εκτέλεση δειτε εδώ )

Για τη γέμιση

  • 350 γρ.φρεσκο γάλα
  • 150 γρ.κρεμα γάλακτος
  • 80 γρ.ζαχαρη
  • 1 αυγο
  • 3 κροκοι αυγων
  • 40 γρ.κορν φλαουρ
  • 1 κλωναράκι βανιλιας ή 1-2 κάψουλες βανίλιας

Για την σώς σοκολάτας

  • 250 γρ μαργαρίνη ή 100 γρ.βουτυρο λουρπακ σοφτ και 150 γρ. μαργαρινη
  • 2 φλιτζανια ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζανι κακαο
  • 1 φλιτανι γαλα εβαπορε
  • 1/4 φλιτζανιου κονιακ ή λικερ ή ποτο της αρεσκειας σας
  • 1 αυγο
  • 3/4 πλακα κουβερτουρα
  • 2 βανιλιες

Για τη διακοσμηση

  • Σαντιγυ
  • Τριμμενη κουβερτουρα
  • Κερασακια μαρασκινο
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζεται τα σουδάκια (μπορειτε και απο την προηγουμενη μερα)
Για τη γέμιση
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την κρεμα γαλακτος και τη βανιλια.
  • Ανακατευουμε τη αχαρη με το κορν φλαουρ και τα αυγα χτυπημενα.
  • Πριν βρασει το γάλα ριχνουμε το 1/3 στο μειγμα των αυγων ανακατευουμε και το αδειαζουμε μεσα στο υπολοιπο γαλα στην κατσαρολα
  • Συνεχιζουμε το ανακατεμα και μολις δεσει η κρεμα και αρχισει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια.
  • Αδειαζουμε σε ενα καθαρο σκευος και σκεπαζουμε με μεμβρανη που θα εφαπττεται πανω στην κρεμα για να μην πιασει κρουστα.
  • Μολις κρυωσει τη χτυπαμε με το μιξερ χειρος για να μαλακωσει και να γινει λια και απαλη. 
  • Ανοιγουμε τα σου στα δυο και τα γεμιζουμε με ενα κουταλι ή με ενα κορνε.

Για την σως σοκολάτας

  • Σε μια κατσαρόλα βαζουμε τη μαργαρινη, τη ζαχαρη, το γαλα και το ποτο μεχρι να βρασουν.
  • Λιωνουμε το κακαο μεσα στην κατσαρολα κατεβαζουμε απο το ματι να χλιαραινει και περνουμε μικρη ποσοτητα απο το μειγμα και το προσθετουμε στο χτυπημενο αυγο για να παρει θερμοκρασια.
  • Σταδιακα προσθετουμε το αυγο στην κατσαρολα με το γαλα και ριχνουμε τη βανιλια.
  • Ξανααναβουμε την εστια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η κρεμα.
  • Αποσυρουμε απο τη φωτια.
  • Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και την προσθετουμε στην κρεμα.
  • Αφου κρυωσει ριχνουμε λίγη  απο την κρεμα ζαχαροπλαστικης που φτιαξαμε και λιγη κρεμα γαλακτος χτυπημενη ελαφρα και ανακατευουμε (δε βαζουμε πολυ κρεμα και πολυ σαντιγύ για να παραμεινει η σως ρευστη προσθεστε οση νομιζετε αναλογα το γουστο σας).
  • Περιχυνουμε τα γεμισμενα σου και καλυπτουμε με σαντυγι
  • Στολιζουμε με κερασακια και τριμμενη κουβερτουρα.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 7112
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 10-01-2010 11:40
 
Τόσο ωραίο που φαίνεται πως να μην γίνει ανάρπαστο! :p
 
iwanna
2. 10-01-2010 18:15
 
Kαταπληκτικό οπως πάντα Μαργαρίτα μου! :x
 
linmak88
3. 10-01-2010 19:09
 
Πολύ εντυπωσιακό Μαργαρίτα.Αν και λίγο χρονοβόρο δεν είναι δύσκολο πάντως.
 
voula
4. 10-01-2010 19:16
 
Πράγματι είναι χρονοβόρο αλλά δεν χρειάζεται να μαντέψω οτι όχι μόνο αξίζει τον κόπο αλλά θα γίνει ανάρπαστο :) Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμαστεί
 
mariaZ
5. 10-01-2010 19:34
 
Αγαπημένο γλυκό αλλά δεν έχω τολμήσει ποτέ να το φτιάξω. Πάντως πραγματικά δεν είναι δύσκολο και σίγουρα η γεύση του θα αποζημιώνει για το χρόνο που χρειάζεται.
 
vago
6. 10-01-2010 19:42
 
Κοριτσια αν εξαιρεσετε τα σουδακια που μπορειτε καλλιστα να τα εχετε ετοιμα απο προηγουμενες μερες ή να τα προμηθευτειτε απο ζαχαροπλαστειο τοτε στην ουσια εχετε να φτιαξετε 2 κρεμες σε 2 κατσαρολες και να χτυπησετε μια σαντιγυ. 
Δεν ειναι τοσο δυσκολο τελικα!!!
 
margarita79
7. 10-01-2010 20:49
 
φιλενάδα δεν παίζεσαι...μου τρέχουν τα σάλια και άρχισα και διατροφή σήμερα...με καταστρέφεις όπως καταλαβαίνεις... :eek
 
sardelaki
8. 10-01-2010 21:06
 
Πω πω τέλειο κι αυτό Μαργαρίτα :p  
άντε να κάνουμε δίαιτα μετά :sigh
 
maroula
9. 11-01-2010 00:41
 
Υπέροχο Μαργαρίτα. Εγώ όμως σκοπεύω να το φτιάξω αργότερα διότι αποφάσισα απόψε Κυριακή βράδυ, να ξεκινήσω από αύριο,Δευτέρα πρωί......δίαιτα :cry Αντε να δούμε :cry
 
ekaterini
10. 11-01-2010 12:21
 
Τι είναι πάλι αυτό βρε Μαργαριτούλα λυπήσου μας, δεν παίζεσαι με τίποτα κορίτσι μου ΜΠΡΑΒΟ !!
 
marylou
11. 11-01-2010 16:29
 
Πολύ όμορφο το προφιτερόλ σου Μάρτζι! 
Φαντάζομαι και τη γεύση του :eek  
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
 
Flora
12. 11-01-2010 18:36
 
A βρε Μαργαρίτα, ήθελα να το φτιάξω και ρωτούσα μάλιστα και στο φόρουμ αλλά είμαι πολύ ανεπρόκοπη. Υπέροχο δείχνει το γλυκό σου, λες να δοκιμάσω ή να μην το προσπαθήσω καν? Και χρόνο θέλει και υπομονή και.. χαρά στο κουράγιο σου!
 
Ranja
13. 12-01-2010 11:25
 
Καλε Ρανια γιατι να μην το δοκιμασεις? 
Δεν ειναι και τοσο δυσκολο ειλικρινα!
 
margarita79
14. 20-06-2011 15:43
 
Τι όμορφο που είναι! Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω!!! ;) Ευχαριστούμε.
 
yippity

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 12/01/10 )