Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρεβυδοκεφτέδες No.02 (με σπανάκι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Παρασκευή, 08/01/10

Οι ρεβυθοκεφτέδες αυτοί είναι δικής μου εμπνεύσεως - στην προσπάθεια μου να μπλέξω τα όσπρια με το σπανάκι - δύο πολύ υγιεινές τροφές όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους!

Το αποτέλεσμα με έβγαλε ασπροπρόσωπη!

Υλικά:
  • 500  γρ. ρεβύθια
  • 1 κουτ.γλυκού σόδα
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο και τριμμένο με το χέρι
  • 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε 24 ώρες τα ρεβύθια, έπειτα τα πασπαλίζουμε με την σόδα και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα. 
  • Τα ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και τα βράζουμε για ¾ της ώρας ενώ συγχρόνως τα ξαφρίζουμε. 
  • Τα περνάμε από το μούλτι έτσι ώστε να γίνουν ψιλά-ψιλά κομματάκια, προσέχοντας όμως να μην πολτοποιηθούν τελείως.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε όση φρυγανιά χρειαστεί, ώστε η ζύμη μας να μην είναι νερουλή.
Χωρίζουμε σε κεφτεδάκια με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4921
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-01-2010 00:45
 
Τα ρεβύθια είναι από τα αγαπημένα μου όσπρια. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα δοκιμάσουμε και αυτά τα κεφτεδάκια.
 
ekaterini
2. 11-01-2010 16:51
 
μμμ φαίνονται νοστιμότατα.
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 10/05/13 )