Για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα και τα cheesecake! Τη βασική συνταγή τη πήρα από ένα αγγλικό side -BBC, Good Food - και την τροποποίησα έτσι ώστε να περιέχει και άσπρη και μαύρη σοκολάτα με την πιο οικονομική χρήση υλικών. Γίνεται ανάρπαστη και οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα ζητήσουν και δεύτερο (και τρίτο...) κομμάτι! Υλικά: - 55γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
- 150 γρ. oreo μπισκότα, κτυπημένα στο μίξερ
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 500 γρ. Cream cheese (φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε)
- 200 ml soured cream
- 250 gr σοκολάτα υγείας, καλής ποιότητας, σπασμένη σε μικρά κομματάκια
- 300 γρ. άσπρη σοκολάτα, καλής ποιότητας, σπασμένη σε μικρά κομματάκια
- 1 κουταλάκι γλυκού, βανίλια
Μέθοδος: - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Προετοιμάζουμε μια φόρμα που ανοίγει περιμετρικά με αντικολλητικό χαρτί (μόνο τη βάση) και αλείβουμε με βούτυρο.
- Λιώνουμε το βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά με τα κτυπημένα μπισκότα. Τοποθετούμε το μείγμα στη βάση της φόρμας (ευθυγραμμίζοντας με ένα κουτάλι) και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- Στο microwave ή σε μπεν μαρί, λιώνουμε ξεχωριστά τις σοκολάτες.
- Σε ένα άλλο δοχείο, κτυπάμε ολόκληρα τα αυγά, ένα ένα, και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Κτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το τυρί, το soured cream και τη βανίλια με σειρά, ενώ σε κάθε στάδιο κτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο δοχεία σε αναλογία 1/3 και 2/3 περίπου.
- Στο δοχείο με το 1/3 του μείγματος προσθέτουμε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στο δοχείο με τα 2/3 του μείγματος προσθέτουμε τη λιωμένη άσπρη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και βάζουμε το μείγμα της μαύρης σοκολάτας, ενώ κρατάμε 2 κουταλιές.
- Από πάνω βάζουμε το μείγμα της άσπρης σοκολάτας και κρατάμε πάλι 2 κουταλιές.
- Στη συνέχεια βάζουμε ότι μας έχει μείνει από τα δύο μείγματα και τα ενώνουμε (μόνο το πάνω μέρος) με το κουτάλι.
- Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το κέικ για 30 λεπτά μέσα με την πόρτα κλειστή και άλλα 30 λεπτά με τη πόρτα ελαφρώς ανοικτή.
- Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο. Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο κάνα 12ωρο πριν το σερβίρουμε. Όσο πιο πολύ μένει στο ψυγείο, τόσο καλύτερο γίνεται.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 11250 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |