Αυτή η συνταγή είναι απο την εκπομπή ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ, την έκανα και είναι πραγματικά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Δοκιμάστε τη! Είναι και η πρώτη μου συνταγή εδώ.. ελπίζω να σας αρέσει! Υλικά (για 5 άτομα) : Για τη βάση
- ½ κούπα νερό ή γάλα
- ¼ κούπας βούτυρο ή φυτίνη
- Μια πολύ μικρή πρέζα αλάτι
- ½ κούπα αλεύρι
- 2 αυγά
Για τη κρέμα - 2 ½ κούπες γάλα
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 2 κρόκους αυγού
- 300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση - Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλάτι. Μόλις βράσουν, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να γίνει το μίγμα μια μπάλα.
- Βγάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε στο μίξερ προσθέτοντας τα αυγά.
- Απλώνετε τη ζύμη σε πυρίμαχο δοχείο για pies και ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.
- Για την κρέμα ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τις 2 κούπες γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ τη ½ κούπα γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τους κρόκους και χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν.
- Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο γάλα που ζεσταίνεται. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα να λιώσει.
- Για τη συναρμολόγηση γεμίζετε τη βάση με την κρέμα σοκολάτας και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο. Στολίζετε καλύπτοντας την κρέμα με φρέσκια σαντιγί, καβουρδισμένα αμυγδαλάκια και κερασάκι μαρασκίνο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 10181 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |