Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πατάτες με τη φλούδα με τυρί και μπέικον
Πατάτες με τη φλούδα με τυρί και μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από katsa   
Δευτέρα, 11/01/10

Τις τρωω σε γνωστη αλυσιδα εστιατοριων (φαστφουνταδικο πολυτελειας θα το ελεγα καλυτερα) και επιτελους μετα απο μερικες συμβουλες καταφερα και τις εκανα και μονη μου σπιτι!
Ειναι πεντανοστιμες! Συνοδευονται τελεια με ντιπ ροκφορ! Δοκιμαστε τις!

Υλικά :
  • 4 μεγάλες πατάτες οβάλ ή 8 μικρές
  • ¼ κιλού ρεγκάτο τριμμένο ή cheddar
  • 10-15 φέτες μπέικον
  • Γάλα (εβαπορέ)
  • Πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Πλένουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε). Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
  • Όσο ψήνονται οι πατάτες, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το μπέικον (χωρίς λάδι, να τσιγαριστεί στο λίπος του).
  • Όταν ψηθούν οι πατάτες τις βγάζουμε από το φούρνο και χωρίς να τις βγάλουμε από το αλουμινόχαρτο κόβουμε στη μέση κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δύο «κουπάκια» και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι τόσο όσο να μην φανεί η φλούδα τους (να μείνει μια λεπτή στρώση ψίχας).
  • Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ, την λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα 2/3 περίπου του τυριού, το μπέικον και όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός πουρές.
  • Γεμίζουμε τα «κελύφη» της πατάτας με το μείγμα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 19131
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-01-2010 11:35
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ 
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Η ΦΛΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟ 
ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ?
 
GIOGIO
2. 14-01-2010 14:11
 
Πολύ καλή η ιδέα της γέμισης της πατάτας μου αρέσει ο τρόπος που τις ξαναγεμίζεις πολύ νόστιμες πρέπει να είναι θα τις δοκιμάσω ... :p
 
marylou
3. 14-01-2010 14:23
 
Δε μου γινονται ιδιαιτερα τραγανες αλλα ουτε και μαλακες.Και εξω που τις τρωω δεν ειναι τραγανη η φλουδα της πατατας,ειναι τοσο οσο να στεκεται στο υψος της!Αμα τις θες πιο ψημενες ασε τις περισσοτερη ωρα στο φουρνο,χωρις βεβαια να καουν! 
Να τις δοκιμασεις marylou,ειναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!
 
katsa
4. 14-01-2010 17:41
 
Μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε την "γέμιση" χωριστά και πολύ εύκολα. 
 
Εάν χρησιμοποιείται μικροκύματα βάλτε 3 - 4 πατάτε μεσαίου μεγέθους σε ένα σκεύος για βράσιμο (πλαστικά & καπάκι με 2 τρύπες) χωρίς νερό για 12 - 13 λεπτά. 
 
Και από εκεί και πέρα ακολουθήστε την φανταστική συνταγή, αντί για τα "κελύφη" = ένα πυρέξ ή ατομικά πήλινα.
 
sirigos
5. 14-01-2010 18:26
 
Πολυ ωραία η συνταγή σου  
katsa! Θα τη δοκιμάσω. Αλλά και η εκδοχή του sirigο μου άρεσε για κάτι γρήγορο. Μας αρέσουν οι πατάτες έτσι.
 
voula
6. 16-01-2010 01:41
 
Αν ψησουμε τις πατατες στα μυκροκυματα στους ποσους βαθμους;;; :? :? :?
 
soulapapaf

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )